Kvalitetna saradnja policija Crne Gore i Belgije
Sa sastanka

Nuhodžić-Adam

Kvalitetna saradnja policija Crne Gore i Belgije

Bilateralna saradnja Crne Gore i Belgije zasnovana je na prijateljskim i partnerskim odnosima, a u narednom periodu biće dodatno osnažena na planu unutrašnjih poslova, poručeno je na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludina Nuhodžića i ambasadora Belgije u Crnoj Gori Konrada Adama.

Zahvalivši na pomoći koju Belgija u kontinuitetu pruža Crnoj Gori na putu ostvarivanja punopravnog članstva u Evropskoj uniji, ministar Nuhodžić je istakao da je Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodnom periodu uspješno sprovodilo aktivnosti koje su doprinijele unapređenju sistema u oblastima obuhvaćenim poglavljima 23 i 24, naročito u strateškom i zakonodavnom dijelu. Takođe je naglasio da su značajni rezultati postignuti na polju borbe protiv organizovanog kriminala, trgovine narkoticima, nasilnog esktremizma i terorizma.

"Ministar je ocijenio da je policijska saradnja dvije zemlje sadržajna i kvalitetna, te da to potvrđuje znatan broj razmijenjenih informacija i izrazio očekivanje da će se trend dobrih rezultata nastaviti i u narednom periodu, a u cilju stvaranja preduslova za uspješnu borbu protiv globalnih bezbjednosnih prijetnji", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ambasador Adam je pohvalio napore koje Vlada i Ministarstvo unutrašnjih poslova ulažu na očuvanju bezbjednosti i stabilnosti u Crnoj Gori, i čestitao na napretku na planu pristupanja Evropskoj uniji.

“Dinamika procesa evropskih integracija u velikoj mjeri zavisi od napretka u poglavljima 23 i 24, a doprinos koji daje MUP je više nego vidjljiv”, saopštio je ambasador.

Dodao je da razmjena mišljenja na najvišem nivou i operativna saradnja bezbjednosnih službi potvrđuju kvalitet odnosa dvije zemlje.

Sagovornici su se saglasili da je u predstojećem periodu potrebno održavati blisku saradnju i komunikaciju, kako bi se već stvoreni dobri institucionalni osnovi dodatno unapređivali .

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.