Predstava

Predstava "Kapital" na gostovanju u Ljubljani

Kraljevsko pozorište Zetski dom u srijedu, 29. maja sa početkom u 20h gostuje u Slovenskom narodnom gledaliču u Ljubljani sa predstavomKarl Marks KAPITAL u režiji Andraša Urbana

U pitanju je prva balkanska dramatizaciju „Kapitala“, jednog od najuticajnijih tekstova u istoriji čovječanstva i najvažnije djelo njemačkog ekonomiste i filozofa Karla Marksa.

Predstava „Kapital“ je pretposljednji projekat koji nastaje pod okriljem EU Creative Europe, kroz projekat EU Collective plays!.

Reditelj je Andraš Urban koji potpisuje adaptaciju i vizuelni identitet predstave.

Dramaturija: Vedrana Božinović

Kompozicija: Irena Popović Dragović

Kostimografija: Lina Leković

Asistenti na projektu su Jelena Odalović i Minja Novaković

Asistent u marketingu: Gina Donelly

Izrada maski: Marko Petrović Njegoš

Fotografija: Duško Miljanić

Ansambl čine studenti druge godine FDU Cetinje, iz klase prof.Branislava Mićunovića:  Jelena Laban, Jelena Šestović, Stevan Vuković i Pavle Prelević.

Muzičari: Milivoje Pićurić, klavir; Jovan Bjelica, gitara; Blažo Tatar, bubnjevi; Vedran Zeković, bas gitara

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.