Damir Šehović

Šehović na otvaranju izložbe dječjih radova urađenih u programu „Moje vrijednosti i vrline“

"Nije sloboda ako ste puki konzument svega nekvalitetnog. To je, djeco, ropstvo"

"Sloboda kojom ste danas okruženi, nije prava sloboda ako ne znate za mjeru. Nije sloboda ako ne znate za granicu. Nije sloboda ako ne znate za dobro drugog, već samo za sopstveno dobro. Nije sloboda ako ste puki konzument svega nekvalitetnog. To je, djeco, ropstvo. I zato ste vi slobodni samo onoliko koliko u moru tih mogućnosti izgradite moralni kodeks i koliko se obrazujete."

To je poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović na današnjem otvaranju izložbe dječjih radova urađenih u programu „Moje vrijednosti i vrline“.

Radovi prikazuju vrline koje su kroz program učenici osnovnih i srednjih škola dodatno razvijali poput timskog rada, optimizma, kreativnosti, poštenja, samopouzdanja, empatije, zahvalnosti, tolerancije i samokontrole.

Izložbu su kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete otvorili i šef predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Osama Kogali, zamjenica gradonačelnika Glavnog grada Slađana Vujačić, poznati crnogorski umjetnik Roman Đuranović, zajedno sa predstavnicima djece i mladih koji su pohađali Progam - Jovanom Mijanović i Amarom Đulamerovićem.

Trenutno, oko 15 000 učenika i učenica u okviru redovne nastave u 46 osnovnih i srednjih škola širom Crne Gore pohađaju Program za razvoj socio-emocionalnih vještina ,,Moje vrijednosti i vrline’’ koji sprovodi Zavod za školstvo Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i UNICEF-om od 2015. godine.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.