Osnovni sud i Osnovno državno tužilaštvo da se osnuju u Budvi
Kovačević

Crnogorska predlaže

Osnovni sud i Osnovno državno tužilaštvo da se osnuju u Budvi

Komentarišući Nacrt zakona o sudovima, član Predsjedništva Crnogorske i predsjednik Omladine ove stranke, diplomirani pravnik Đorđija Kovačević uputio je ministru pravde Zoranu Pažinu inicijativu da se u Budvi osnuje Osnovni sud i Osnovno tužilaštvo.

„Ova inicijativa motivisana je promjenom sudske nadležnosti za teritoriju Opštine Budva, koju je do sada obavljao Osnovni sud u Kotoru, a po novom nacrtu Zakona o sudovima ta nadležnost bi prešla na Osnovni sud u Cetinju. Budvani ne treba da putuju ni u Kotor, koji je udaljen 20 kilometara, ni na Cetinje koje je udaljeno 30 kilometara, Budvani svoja prava treba da ostvaruju u svojoj opštini“, izjavio je jutros Kovačević.

On je rekao da u Budvi danas živi skoro dvadeset hiljada ljudi, da se u ljetnjim mjesecima u Budvi nađe i po sto hiljada ljudi, da te brojke same po sebi sugerišu veću vjerovatnoću za veći broj protivpravnih radnji  i da broj stanovnika, dinamika društvenih i poslovnih odnosa u Budvi, kao i postojeća stopa kriminaliteta same za sebe pružaju dovoljno razloga da se u Budvi osnuju i Osnovni sud i Osnovno državno tužilaštvo.

„Ako se ovim razlozima doda i spremnost Opštine Budva da finansira projekat i izgradnju suda i tužilaštva, kao i podatak o velikom broju predmeta, koji je do sada u kotorski sud dolazio sa teritorije opštine Budva, a to je skoro polovina od ukupnog broja predmeta, stvar je jasna i racionalno je očekivanje da Ministarstvo pravde prihvati ovu inicijativu“, zaključio je Kovačević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.