Crna Gora podržava strateški cilj Kosova da postane članica NATOa
Foto:MOD

General Dakić u posjeti Ministarstvu odbrane Kosova

Crna Gora podržava strateški cilj Kosova da postane članica NATOa

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Dragutin Dakić boravio je juče u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane Kosova i Kosovskim snagama bezbjednosti.

On je tom prilikom u odvojenim susretima razgovarao sa kosovskim ministrom odbrane Rustemom Berišom i sa komandantom Kosovskih snaga bezbjednosti, general-potpukovnikom Rahmanom Ramom.

Beriša je izrazio zahvalnost generalu Dakiću na doprinosu Crne Gore misiji KFOR. On je kazao da je podrška Crne Gore i drugih partnera neophodna za dalji razvoj KBS-a radi očuvanja mira, stabilnosti, bezbjednosti i prosperiteta u regionu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Crne Gore. 

Kosovski ministar odbrane je naglasio da je jedan od strateških ciljeva Kosova članstvo u NATO, zbog čega je produbljivanje regionalne saradnje značajan državni prioritet. 

"Beriša je informisao generala Dakića o planu tranzicije Kosovskih snaga bezbjednosti. U tom kontekstu, on je kazao da je, u saradnji sa partnerima, pripremljen prelazni plan, koji obuhvata period od 10 godina, čija je implementacija postepena, i podijeljena u tri faze. Generali Rama i Dakić su razgovarali o saradnji Kosova i Crne Gore u oblasti odbrane i bezbjednosti, uz zaključak da ima prostora za njeno jačanje i produbljivanje.", kaže se u saopštenju.

6102941124247492844258596090751946329686016n

General Dakić je, kako se dodaje, istakao da Crna Gora podržava evroatlantske integracije zemalja Zapadnog Balkana, kao garanta mira i stabilnosti u regionu.

On je naglasio da Crna Gora podržava strateški cilj Kosova da postane članica Alijanse.

Pukovnik Rama je zaključio da je njegovoj zemlji od značaja svaka pomoć partnera, posebno od Crne Gore, koja je okončala svoj put ka članstvu u NATO. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.