Podgoričanin uhapšen u Kolumbiji na jednoj od plantaža koke
ilustracija

Podgoričanin uhapšen u Kolumbiji na jednoj od plantaža koke

Kolumbijska policija uhapsila je Rajka Boškovića (27), rođenog u Podgorici, zbog posjedovanja desetak kilograma kokaina, piše Dan.

On je, kako saznaje ovaj list, uhapšen na jednoj od plantaža kokaina u departmanu Narinjo na jugozapadu Kolumbije, koji se graniči s Ekvadorom na obali Pacifika.

Bošković je, navodno, radio na plantažama koke kao fizički radnik, a prethodno je isti posao obavljao u nekoliko južnoameričkih država. Nije poznato više detalja u vezi sa hapšenjem i da li se Podgoričanin sumnjiči za još neko krivično djelo.

Droga je, navodno, pronađena u kolektivnom smještaju koji je Bošković koristio.

Kolumbija je i dalje najveći proizvođač kokaina na svijetu s rekordnim povećanjem plantaža koke i potencijala za proizvodnju ove droge 2017. godine, saopštila je nedavno Kancelarija UN za borbu protiv droge i kriminala (UNODC).

Dan podsjeća da ovo nije prvi slučaj hapšenja naših državljana zbog šverca narkotika u svijetu. Nedavno su u Kolumbiji uhapšena dvojica crnogorskih državljana, a crnogorski pomorci su zbog šverca narkotika hapšeni u Peruu, Panami, Južnoafričkoj Republici i Venecueli.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.