Duge cijevi, hapšenje i sirene na sjeveru Kosova (VIDEO)
Foto: Novosti

Građani uznemireni

Duge cijevi, hapšenje i sirene na sjeveru Kosova (VIDEO)

Rano jutros u 06.10 u Kosovskoj Mitrovici specijalna jedinica ROSU izvela akciju hapšenja. Kako javlja dopisnik TV Prve, akcija i u mjestu Rudari, kod Zvečana.Vojska Srbija u stanju pune borbene gotovosti

Novosti prenose da je akcija izvedena u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i da je uhapšeno ukupno sedam Srba.

TV Prva javlja da je jutrošnja akcija specijalnih kosovskih jedinica počela u 6.10 u dijelu Kosovske Mitrovice, koji se zove Bošnjačka mahala.

Odmah su aktivirane sirene za uzbunu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovide, koje se i dalje čuju. Prema riječima reportera TV Prve, građani tog dijela Mitrovice veoma su uznemireni.

Takođe, prema informacijama TV Prve rano jutros izvedena je još jedna akcija pripadnika ROSU, u mjestu Rudari, u opštini Zvečan. Prema nezvaničnim informacijama TV Prve u te dvije akcije uhapšene su tri osobe.

Novosti navode da su jedinice ROSU, naoružane dugim cijevima, upale u sve četiri opštine na sjeveru Kosova u kojima žive Srbi i da je uhapšeno ukupno sedam muškaraca srpske nacionalnosti.

RTS javlja da se veliki broj građana okupio jutros na glavnom trgu u Kosovskoj Mitrovici posle upada specijalnih kosovskih snaga ROSU na sjever Kosova.Po nezvaničnim informacijama iz kosovske policije koje je prenio RTS, uhapšeno je pet osoba zbog sumnje da su umiješani u organizovani kriminal, kao i dvojica pripadnika kosovske policije srpske nacionalnosti.

Novosti su prenijele da se u Zubinom Potoku narod okupio te da je blokiran put kako pripadnici ROSU ne bi mogli da odvedu uhapšene.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za RTS da su jedinice ROSU, naoružane do zuba, upale na sjever KiM sa ciljem da zastraše i izazovu paniku uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao predsednik Aleksandar Vučić. Đurić je naveo da su se čuli i pucnji i da postoje informacije o uhapšenima. Kako je dodao, situacija je dramatična.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić naredio je stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti, prenosi jutros Radio-televizija Srbije (RTS). I specijalne jedinice MUP-a takođe u punoj pripravnosti.

RTS je prenio da je Srbija započela diplomatsku aktivnost s ciljem da međunarodna zajednica "smiri kosovske vlasti".
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.