Oduzet novac, droga, pištolj vozila, uhapšen državljanin Srbije i jedno lice iz Podgorice
Foto:Uprava policije

Pretresi u Podgorici

Oduzet novac, droga, pištolj vozila, uhapšen državljanin Srbije i jedno lice iz Podgorice

Podgorička policija oduzela je 8.335 eura za koje se sumnja da su stečene prodajom droge, heroin i marihuanu namijene uličnoj prodaji, kao i nož, pištolj, municiju, vozila i sredstva komunikacije i nadzora.

Kako je saopštila Uprava policije, službenici Centra bezbjednosti Podgorica izvršili su više operativnih akcija i pretresa usmjerenih na suzbijanje tzv. ulične prodaje narkotika. 

"Službenici CB Podgorica su naime pretresima na tri lokacije u kojima žive ili borave bezbjednosno interesantna lica A.Đ. (52), SK. (19) i Ž.J. (30) iz Podgorice pronašli i oduzeli novac u iznosu od 8.335 eura za koji se sumnja da je stečen prodajom droge, osam mobilnih telefona, tri putnička motorna vozila, gasni pištolj, deset metaka, četiri ručne radio veze, veći nož – bodež, vagu za precizno mjerenje i risiver za video kamere – video nadzor. O događaju je obaviješten nadležni tužilac.", kaže se u saopštenju.

pg27052019

Foto:Uprava policije

Šesnaest pakovanja heroina, za koje se sumnja da su bili spremni za prodaju, težine oko 12 grama, policijski službenici CB Podgorica su otkrili pretresom vozila kojim je upravljao D.Đ. (40) iz Republike Srbije.

"OD D.Đ. je privremeno oduzeto navedeno vozilo kao i mobilni telefon. On je lišen slobode i uz krivičnu prijavu je priveden državnom tužiocu u VDT u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.", naveli su iz UP.

Pretresom stana koji koristi M.B. (27) iz Podgorice policija je pronašla i oduzela teglu u kojoj se nalazila marihuana, količine 42,8 grama, za koju se takođe sumnja da je bila namijenjena prodaji.

"Policija je osim toga kontrolisala i S.P. (18) iz Podgorice, koji je kada je primijetio policijske službenike odbacio kesu u kojoj se nalazio 21,1 gram marihuane. Sumnja se i da je navedena droga bila namijenjena tzv. uličnoj prodaji. O svemu je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se S.P. liši slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.", kazali su iz policije.

Policija je, podsjećaju iz Uprave, na području Crne Gore od početka godine zaplijenili preko tonu droge, dok je u prošloj godini zaplijenjeno 3,3 tone droga.

"Policija je u 2018. godini otkrila i procesuirala za 68 % više djela u vezi sa uličnom prodajom droge u odnosu na godinu ranije. Policija će i dalje sprovoditi pojačane aktivnosti na otkrivanju, sprječavanju i suzbijanju prodaje i krijumčarenja opojnih droga, sa posebnim akcentom na suzbijanje tzv. ulične prodaje.", zaključili su iz crnogorske policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.