Poboljšajte vid na prirodan način, evo kako
Ilustracija

Poboljšajte vid na prirodan način, evo kako

S obzirom na današnji stil života, oči su sklone brojnim problemima, a njihova suvoća je jedan od njih.

Kako biste sačuvali zdravlje svojih očiju, potrebno je smanjiti upotrebu digitalnih uređaja i u svoju prehranu uključiti određene namirnice.

Donosimo vam pet namirnica čijim konzumiranjem možete zaštiti svoje oči:

Citrusi poput grejpfruta, narandže i limuna su bogati vitaminom C koji pomaže u liječenju bolesti oka. Antioksidanti pomažu u borbi protiv očnih problema povezanih sa starošću.

Zeleno lisnato povrće poput špinata i kelja je bogato luteinom koji štiti oči od oštećenja sunčevom svjetlošću.

Sjemenke kao što su lan, konoplja, čija i suncokret su bogate omega-3 masnim kiselinama i vitaminom E..

Mrkva se dugo smatra povrćem koje je izuzetno korisno za oči i vid. Bogata je beta-karotenom i vitaminom A koji igraju važnu ulogu kada je riječ o vidu..

Riba se smatra jednim od najbogatijih izvora omega-3 masnih kiselina. Takođe, ribe kao što su tuna, losos, skuša i pastrma, sadrže dosta ribljeg ulja korisnog za vid. Ovo ulje rješava problem suvih očiju koje je rezultat predugog korištenja digitalnih uređaja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.