Hodžić: Ove sezone postavićemo nove rekorde
Foto: Ilustracija

Turista u zimskoj sezoni bilo više za 21 odsto

Hodžić: Ove sezone postavićemo nove rekorde

Direktor Direktorata za razvoj turističke destinacije u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Ćazim Hodžić očekuje da će, kada je riječ o ljetnjoj turističkoj sezoni ove godine biti zabilježeni novi rekordi.

"Postoji rast interesovanja sa tržišta Evropske unije, ali i daleke Azije, a prema informacijama hotelske privrede izvjesno je da ćemo imati i dobru predsezonu imajući u vidu da su prve organizovane grupe gostiju već stigle", kazao je Pobjedi Hodžić.

Kako je istakao, struktura smještajnih kapaciteta je značajno unaprijeđena. Samo u prethodnoj godini otvoreno je 25 novih hotela, od čega hoteli sa četiri i pet zvjedzica čine 60 odsto u ukupnom broju novih hotela.

Turista u zimskoj sezoni bilo više za 21 odsto

Hodžić kaže da su itekako zadovoljni proteklom zimskom sezonom.

"okom zimske sezone koja uključuje decembar 2018. godine i januar i februar ove godine, shodno podacima Monstata, u kolektivnom smještaju bilježimo rast dolazaka turista za 20,79 odsto, odnosno 10,6 odsto u broju noćenja u odnosu na isti uporedni period prošle sezone. Evidentno je da je za nama još jedna rekordna i veoma uspješna zimska sezona", kazao je Hodžić.

Pored promotivnih aktivnosti MORT-a i Nacionalne turističke organizacije, on ističe da su uloženi značajni napori da se obezbijedi da što veći broj ski centara bude u funkciji, te je stoga u funkciji bilo sedam skijališta.

"Potrebno je intenzivirati saradnju lokalnih turističkih organizacija, lokalne samouprave i turističke privrede. Ističemo i važnost kreiranja novih projekata koji će doprinijeti kvalitetu turističke ponude i privlačenju većeg broja turista u periodima predsezone i postsezone", zaključio je Hodžić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.