Bečić ponovo na čelu Demokrata: Da konačno stavimo tačku na opozicione prevare
Foto:Demokrate

Drugi Kongres partije

Bečić ponovo na čelu Demokrata: Da konačno stavimo tačku na opozicione prevare

Demokratska Crna Gora održala je danas, simbolično na datum kada se proslavljao Dan mladosti, Drugi kongres Partije, na kojem su, u prepunoj sali Sportskog i kulturnog centra Univerziteta Crne Gore, glasovima 900 delegata izabrani organi stranke u narednom četvorogodišnjem periodu: Predsjednik, Glavni odbor, Statutarna komisija i Nadzorni odbor.

"Kongres je održan pod sloganom ,,Da Crna Gora, da Evropa, da sloboda” i najveći je kongres koji se u Crnoj Gori održao u posljednje dvije decenije. U prilog tome, govori i ukupan broj učesnika Kongresa koji je iznosio preko 1.500, gdje su, osim delegata Demokratske Crne Gore, bili prisutni i mnogobrojni gosti iz zemlje i regiona", saopšteno je iz te partije.

U kandidacionom postupku, koji je sproveden u demokratskoj atmosferi i uz poštovanje principa slobodnog predlaganja, u svim opštinskim organizacijama i na svim nivoima, za predsjednika Demokratske Crne Gore jednoglasno je predložen Aleksa Bečić.

Shodno tome, Drugi kongres je za predsjednika Demokratske Crne Gore jednoglasno izabrao Aleksu Bečića.

Bečić se zahvalio svim kolegama, članovima rukovodstva i organa Partije na svim nivoima na velikom trudu, radu i doprinosu. 

,,Posebno vam hvala što nas nijeste prodali, unovčili i izdali.", poručio je Bečić.

On je naveo da su Demokrate rodile ideju pobjeda, a ne podjela, najljepšu ideju i najljepši slogan u poslednjih 100 godina i pokazali da ona nije utopija, već realnost.

,,Širili smo slogu, mir i zajedništvo na svakom koraku. Pokazali smo da Aleksa, Albin i Štjefan jesu braća i da nema tog profesionalnog Crnogorca, Srbina, Muslimana, Bošnjaka ili Albanca koji to može promijeniti, poljuljati i koji nas može posvađati".

1D5A0042

Sa Kongresa

Kako je lider Demokrata saopštio, Demokrate su za četiri godine došli do statusa ubjedljivo najjače opoziicone partije, do nivoa koji u snazi infrastrukture i broju procenata niti jedna partija sa opozicione scene nije imala u ovom stoljeću. 

,,Zadovoljni jesmo, ali srećni nijesmo. Zadovoljni jesmo, jer smo pokazali da znamo kako se pobjeđuje DPS, kako se razbijaju njegove kriminalne grupe po opštinama i kako se domaćinski vrši vlast. To su bez dileme zavidni rezultat za prve četiri godine. Srećni nijesmo, zato što nijesmo osnovani da bi bili vječita opozicija. Nama status vječitih opozicionara, nije potreban. Mi smo osnovani zbog pobjeda, a ne zbog političkih podvala. Sada treba da nastavimo i pobijedimo na državnom nivou. ", poručio je Bečić.

Predsjednik Demokrata kazao je da nakon prodaje Kotora DPS-u i rušenja Sporazuma o budućnosti, nema dileme da prvo i osnovno pitanje na koje treba da damo odgovor jeste ko je opozicija u Crnoj Gori i ko radi za građane, a ko za DPS? 

,,Da vidimo ko su oni koji istinski žele da pobijede DPS i dođu na vlast, ko su oni koji ne žele da dođu na vlast, već im više odgovara uloga opozicije i ko je lažna opozicija koje se uvijek podmeće kao kukavičje jaje opozicionim biračima. Opoziciono destilovanje, odnosno pročišćavanje tek slijedi. Da konačno stavimo tačku na opozicione obmane, prevare i izdaje", poručio je Bečić.

Kako je naveo, Crna Gora nestrpljivo čeka da nakon narednih izbora dobije novu reformsku Vladu koju će predvoditi Demokrate i njihovi partneri.

Prema njegovim riječima to će biti Vlada čistih, stručnih i nekompromitovanih pojedinaca, koji su spremni da sprovedu reforme i da ekonomski, moralno i pravno oporave našu zemlju i da uvede Crnu Goru u Evropsku uniju.

 Kongres je izabrao i Glavni odbor, koji će brojati 122 člana, od čega su 90 izabrani na Kongresu, a 32 su članovi po funkciji, shodno Statutu Demokratske Crne Gore. Novi saziv Glavnog odbora čini 33% članova iz reda mlađih od 30 godina, 31% članova iz redova manje zastupljenog pola, 71% visokoškolaca, 8 doktora, 10 profesora, 5 magistara, 12 studenata i još 43 člana koji do sada nijesu bili članovi Glavnog odbora. Kongres je, pored Predsjednika i Glavnog odbora, izabrao i Statutarnu komisiju i Nadzorni odbor Demokratske Crne Gore.

Drugi kongres je, pored izbora novih organa Demokrata, usvojio novi Program, kao i Statut, kojim su predviđene određene kadrovske i organizacione promjene.

Odmah nakon održanog Kongresa, održana je i Prva sjednica Glavnog odbora Demokrata u novom sazivu na kojoj su izabrani potpredsjednici

Partije, a to su: dr Albin Ćeman, Zdenka Popović, Dragan Krapović, Momo Koprivica i Vladimir Martinović. Glavni odbor je povjerenje ukazao dosadašnjem generalnom sekretaru, Borisu Bogdanoviću. 

Pored toga, kao bi se sproveo demokratski princip decentralizacije odlučivanja, ubuduće će članovi Predsjedništva po funkciji biti i svi predsjednici lokalnih odbora Demokrata. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.