Budućnost Voli: Pogrešni potezi  u finalu ABA lige rezultirali odlaskom menadžmenta ABA lige
Sa skupštine

Budućnost Voli: Pogrešni potezi u finalu ABA lige rezultirali odlaskom menadžmenta ABA lige

Veoma bitne odluke za Budućnost Voli usvojila je Skupština Aba lige,nije prihvaćen izvještaj takmičarske sezone 2018/19 i dosadašnji menadžment više neće voditi Ligu, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

''Nakon jučerašnje skupštine ABA lige održane u Banja Luci, Budućnost Voli se zahvaljuje gdinu Igoru Dodiku, predsjedniku Lige, na odličnoj organizaciji i tehničkoj podršci svim predstavnicima klubova, koji su se juče okupili u pomenutom gradu. Skupština je protekla u najboljem redu, velika većina prisutnih je u potpunosti shvatila situaciju u kojoj se nalazi ABA liga, na šta smo mi iz Budućnost Volija u prethodnom periodu nedvosmisleno ukazali'', saopšteno je iz Budućnosti.

Ocijenili su da su pogrešni potezi u finalu ABA lige, a posebno u petoj utakmici, rezultirali odlaskom menadžmenta, što pokazuje spremnost klubova da preduzmu ozbiljne korake kako se situacija do koje je došlo prilikom finalne serije nikada više ne ponovi.

"Ono što nam svima predstoji je postavljanje sistemskog funkcionisanja ABA lige. Smatramo da kao i prilikom osnivanja, sve strukture svih klubova treba da daju doprinos i da se uključe svi potrebni mehanizmi kako bi ABA liga funkcionisala na najvišem nivou.  Budućnost Voli osuđuje sve nemile scene koje su obilježile finalnu seriju ABA lige. Nas interesuje samo košarka i bićemo dio ABA Lige isključivo pod uslovom da je jedini prioritet i cilj - košarka'', zaključuju iz podgoričkog kluba.

U saopštenju predstavnika klubova ABA lige navodi se da Skupština ABA lige nije produžila mandat sadašnjem rukovodstvu i donijela je odluku o pokretanju procedure za izbor novog rukovodstva što je prije moguće.

Nakon konstruktivne diskusije koja je trajala nekoliko sati, klubovi su donijeli odluku da postojeće normativne akte treba dopuniti s ciljem sprječavanja nemilih scena poput onih iz prethodnih finala ABA lige.

Skupština je raspravljala o zahtjevima Olimpijakosa, Panatinaikosa i Bnei Herzliye da budu prihvaćeni u takmičenje.

Skupština je zaključila da je za raspravu o ovoj temi prijeko potrebno da ti klubovi dostave kompletnu dokumentaciju u skladu s osnivačkim aktima ABA lige, koja takođ r zahtijeva dozvolu njihovih domaćih košarkaških saveza kojima pripadaju.

Na kraju, Skupština ABA lige je zaključila da ABA Liga predstavlja put ka napretku, promociji i razvoju košarke širom regiona i da kao takva predstavlja apsolutni prioritet svih klubova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.