Mesi treći put zaredom najbolji strijelac Evrope
Lionel Mesi

Postigao 36 golova u prvenstvu

Mesi treći put zaredom najbolji strijelac Evrope

Napadač Barselone Lionel Mesi osvojio je "Zlatnu kopačku" za najboljeg strijelca nacionalnih šampionata u sezoni 2018/2019.

Argentinac je predvodio Barselonu do titule u španskoj LaLigi sa 36 pogodaka, pa je treći put u nizu bio najbolji strijelac "Starog kontinenta".

Mesijev glavni konkurent bio je Francuz Kilijan Mbape koji se zaustavio na 33 pogotka u dresu Pari Sen Žermena u francuskoj Ligi 1.

Teoretski i dalje može da ga prestigne napadač Sampdorije Fabio Kvaljarela, ali bi Italijan u posljednjem kolu Serije A morao da postigne čak 11 golova.

Napadač Barse je rekorder Evrope sa šest "Zlatnih kopački", a jedini je i sa "het-trikom".

Ostavio je iza sebe Kristijana Ronalda sa pet.

Daleko iza njih su Euzebio, Tjeri Anri, Luis Suares, Gerd Miler, Mario Žardel, Alister Mekoist i Dijego Formal sa po dve.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.