URA: Odluka Vlade o MHE dobra ali zakašnjela
Dejan Mijović, foto: URA

URA: Odluka Vlade o MHE dobra ali zakašnjela

Odluka Vlade sa zadnje sjednice da nema više izgradnji novih MHE je dobra ali je zakašnjela, ocijenio je danas Dejan Mijović, član Predsjedništva Građanskog pokreta URA.

"Vlada prećutkuje da ovakva odluka u ovom trenutku najviše odgovara onima koji su ih već izgradili, ljudima bliskim predsjedniku države Milu Đukanoviću," kazao Mijović.

Navodeći da Vlada opet obmanjuje javnost da će građani biti djelimično rasterećeni plaćanja po osnovu korišćenja obnovljivih izvora energije.

“Odlukom da ona, umjesto potrošači struje, plati tu naknadu iz budžeta, Vlada je taj namet samo prevalila na sve građane, dakle i na one koji teorijski ne troše struju. To je krajnje nepravedno i nepošteno, dakle mnogo gore rješenje od dosadašnjeg - da plaća samo onaj koji i troši. Vlada se grdno vara ako misli da su građani krajnje neinformisani i da ne znaju da su budžetske pare ustvari njihove pare”, ukazao je Mijović.

Naglašavajući i da Vlada sada očekuje i pohvale za svoju odluku, ali je, kako kaže “ za ovu prevaru i nepravdu zaslužila samo jos žešće proteste”.

“Kojih se očigledno mnogo plaši jer je samo zbog masovnih protesta širom Crne Gore odustala da gradi nove MHE, a ne zato što ima dobru dušu i što voli da čini narodu, kako se želi predstaviti”, tvrdi Mijović.

Smatra i da bi Vlada bila dužna da prespita odluku o kupovini akcija Rudnika uglja Pljevlja po previsokim cijenama, i ako je tom prilikom kaže Mijović “bilo jasno, a u međuvremenu se i potvrdilo, da neće biti gradnje Drugog bloka TE, a po svemu sudeći, ni temeljne rekonstrukcije postojeće termoelektrane”.

“Vlada DPS-a, naravno, to neće uraditi, pa građanima ne preostaje ništa drugo nego da još energičnije i odlučnije nego dosad protestuju protiv ove nenarodne i nesposobne vlasti”, zaključuje Mijović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.