Par dinja u Japanu prodat za 40.000 eura
ilustracija

Par dinja u Japanu prodat za 40.000 eura

U rekordnoj prodaji u petak par japanskih dinja donio je vlasniku gotovo nevjerovatnih pet miliona jena (oko 40.000 eura).

Na prvoj aukciji sezone dinje uzgojene u Yubariju, gradu u prefekturi Hokkaido, dostigle su astronomsku cijenu.

“Cijena koja je ponuđena na veleprodajnoj tržnici u Sapporu nadmašila je dosadašnji rekord od 3,2 miliona jena, koliko je na početku prošle prodajne sezone plaćeno za dinje iz Yubarija“, navodi se u izvještaju novinske agencije Kjodo, prenosi Anadolija.

Ova vrsta dinje, poznata kao kantalupa ili spanspek, popularna je zbog mekog sočnog narandžastog mesa i visokog sadržaja šećera.

Njihova težina obično se kreće od pola do pet kilograma.

Kupac para dinja iz Yubarija je kompanija Pokka Sapporo Food & Beverage Ltd. iz Nagoje. Iz kompanije su saopštili da su odlučili dati najvišu ponudu u sklopu proslave desete godišnjice puštanja u prodaju gaziranog soka sa okusom dinje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.