Krijumčarili oko 600 kg marihuane iz Albanije u Njemačku, Belgiju i Austriju
Ilustracija

Međunarodna akcija "Martini"

Krijumčarili oko 600 kg marihuane iz Albanije u Njemačku, Belgiju i Austriju

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, juče su slobode su lišena dva lica C.LJ., i D.Z. osumnjičena za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Nakon saslušanja osumnjičenima je određeno zadržavanje do 72 sata.

Treće lice Đ.N. osumnjičeno za ista krivična djela nalazi na izdržavanju kazne u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS).

Specijalno državno tužilaštvo rukovodilo je postupkom izviđaja u međunarodnom predmetu „MARTINI“, u okviru kog je ostvarena saradnja policije i tužilaštva Crne Gore i Njemačke.

"Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Kriminalistička policija Crne Gore i Specijalno policijsko odjeljenje podnijeli su krivičnu prijavu protiv 3 lica (C.LJ., D.Z. i Đ.N.). U okviru izviđajnih radnji izvršeni su pretresi stanova i drugih prostorija, koje su koristili osumnjičeni.

Postoji osnovana sumnja da je ova kriminalna organizacija, osnovana početkom 2017.godine, krijumčarila oko 600 kg marihuane iz Albanije u zemlje zapadne Evrope - Njemačku, Belgiju i Austriju", saopštneo je iz SDT-a.

U Njemačkoj, gdje je zaplijenjeno oko 200 kg marihuane, protiv više pripadnika ove kriminalne organizacije, pred nadležnim pravosudnim organima, vodi se krivični postupak zbog krivičnog djela - organizovani kriminal.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.