Đukanović-Zaev: Uzorni odnosi temelj za ekonomsku saradnju (FOTO) (VIDEO)
Foto: Predsjednik.me

Na radnoj večeri

Đukanović-Zaev: Uzorni odnosi temelj za ekonomsku saradnju (FOTO) (VIDEO)

Đukanović je na radnoj večeri koju je priredio za visokog gosta i makedonsku delegaciju iskazao zadovoljstvo ovom posjetom i prilikom za razmjenu mišljenja oko važnih procesa u dvijema državama i Regionu.

"Uzorni odnosi Crne Gore i Makedonije, koji nijesu imali zastoja čak ni u vremenu raspada bivše Jugoslavije, predstavljaju dobar temelj za unapređenje saradnje i brojne mogućnosti prije svega u oblasti ekonomije, i turizma", kazao je Đukanović.

On je u tom kontekstu pozdravio sjutrašnju zajedničku sjednicu dvije vlade, kao dodatni kvalitet odnosima, uz već uspostavljenu saradnju dvije komore  i biznis zajednica.

ukanoviZaev2

Đukanović čestitao je Makedoniji i premijeru Zaevu na izuzetnim ostvarenjima u prethodnom periodu, potpisivanju Prespanskog sporazuma i pristupnog protokola za prijem u NATO.

On je na tragu ovih ostvarenja izrazio očekivanje da će Makedonija sredinom godine otpočeti pregovore za prijem u EU.

“ Naš cilj je da naše zemlje i region vratimo evropskoj kući i uspostavimo evropski sistem vrijednosti”, rekao je Đukanović. 

On je posebno pohvalio oporavak makedonske ekonomije, što otvara prostor za nove mogućnosti saradnje i sa našom državom.

Iskazao je očekivanje da će uskoro uspostaviti saradnju i sa novim kolegom predsjednikom Penderovskim i zajednički dati doprinos međudržavnoj i regionalnoj saradnji i daljoj integraciji.

333

Zaev je zahvalio Đukanoviću za gostoprimstvo i naglasio da je politika koji vodi primjer progresivne politike ka NATO i EU.

Upoznao je Đukanovića sa napretkom koji Makedonija ostvaruje na planu integracija i ekonomije, ističući da će im podrška i iskustvo Crne Gore biti dragocjeni.

“Crna Gora je odličan primjer u EU i NATO integracijama, želimo da podijelimo iskustva sa vama”, kazao je Zaev.

Predsjednik makedonske vlade, prenio je Đukanoviću pozdrave makedonskog naroda i novoizabranog predsjednika Penderovskog i želje za nastavak i unapređenje visokog kvaliteta odnosa. 

Đukanović i Zaev razgovarali su i o aktuelnim prilikama u regionu sa zajedničkom ocjenom o potrebi prevazilaženja otvorenih pitanja u  pravcu pune integracije u EU.

Na radnoj večeri sa Đukanovićem i premijerom Zaevim bili su i potpredsjednici dvije vlade.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.