Policija u tri grada rasvijetlila 13 imovinskih delikata
Ilustracija

Policija u tri grada rasvijetlila 13 imovinskih delikata

Službenici Uprave policije su na teritoriji Podgorice, Nikšića i Tivat, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju rasvijetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili 13 krivičnih djela.

Policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica – Stanice kriminalističke policije za suzbijanje imovinskog kriminaliteta lišili su slobode I.M. (40) iz Podgorice, zbog sumnje da je u periodu od 31. januara do 18. maja ove godine izvršio sedam krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta – šest razbojništava i jednu tešku krađu, a na štetu zaposlenih i vlasnika četiri marketa, apoteke, cvjećare i kozmetičkog salona.

"On je ova krivična djela, kako se sumnja, vršio na gotovo identičan način tako što je maskiran ulazio u navedene objekte a zatim prijeteći nožem i drugim hladnim oružjem od zaposlenih otuđivao novac od pazara. Lišen je slobode u akciji podgoričke policije koja je sprovedena na osnovu operativih saznanja o njegovom identitetu. Osumnjičeni I.M. je priveden nadležnom tužiocu koji mu je odredio zadržavanje, a potom sudiji za istragu koji je za njega donio rješenje o pritvoru nakon čega je sproveden u ZIKS", saopšteno je iz Uprave policije.

Službenici Centra bezbjednosti Nikšić su u prethodnom periodu rasvijetlili pet krivičnih djela i to tri krivična djela teška krađa i dva krivična djela krađa.

"Naime, nikšićka policija je lišila slobode R.J. (34) iz Nikšića zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva krivična djela teška krađa. On je, kako se sumnja, ova djela počinio na štetu dvije starije ženske osobe na način što im je prilazio s leđa i otimao novčanike u kojima se nalazio novac i lična dokumenta. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je nakon saslušanja za ovo lice donio rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu. Sudija za istagu je za ovo lice odredio pritvor", saopšteno je.

Osim toga službenici CB Nikšić su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv P.V. (21) i N.G. (21) iz Nikšića zbog sumnje da su počinili dva krivična djela, jednu tešku krađu i jedno krivično djelo krađa na štetu dva lica.

"Sumnja se da su tešku krađu počinili na način što su provalili u kuću i poslovni objekt i tom prilikom otuđili više kućanskih i električnih uređaja. Krivično djelo krađa su, sumnja se, počinili na način što su iz jedne kuće otuđili agregat, elektro alat i građevinski materijal. Policija je dio otuđenih predmeta pronašla i vratila vlasnicima", dodaje se.

Osim toga, službenici CB Nikšić su rasvijetlili i krivično djelo krađa koje je počinjeno na štetu  fabrike „Željezara – Toš čelik“ Nikšić kojom prilikom je otuđeno 280 kg legure molibden.

"Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da su navedeno krivično djelo počinili R.Đ (38) i V.B. (42), oba iz Nikšića. Policijski službenici su nadležnom državnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu protiv ova dva lica", navode iz policije.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su nadležnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv dva maloljetnika P.D. (17) i P.N. (16) oba iz Kotora zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa počinjena na naročito opasan ili naročito drzak način.

"Sumnja se da su ova dva lica vozeći bicikla otrgla maloljetnoj ženskoj osobi torbu sa ramena u kojem se nalazio telefon i druge lične stvari. Dio otuđenih stvari je pronađen i vraćen oštećenoj", kazali su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.