Pronađeno tijelo reportera Anadolije
Abdulkadir Nisanci

Pronađeno tijelo reportera Anadolije

U Turskoj je pronađeno tijelo reportera Agencije Anadolija Abdulkadira Nisancija, koji je 10. maja pao u provaliju tokom novinarskog zadatka na planini Soganli, između Bajburta i Trabzona.

Guverner Bajburta Ali Hamza Pehlivan kazao je da su ekipe Kancelarije za vanredne situacije AFAD i ronioci pronašli tijelo reportera Anadolije, koji je pratio radove na putu koji spaja gradove Bajburt i Trabzon. U provaliju je pao nakon što se odlomila snježna masa na mjestu na kojem se nalazio.

Tijelo je pronađeno kilometar dalje od mjesta na kojem je pao. Pehlivan je rekao da je tijelo pronađeno na mjestu gdje se spaja potok iz sela Dumlu s riječicom Soganli. Tijelo Nisancija je izvučeno, a identifikaciju tijela izvršio je njegov brat.

Guverner Pehlivan je porodici, prijateljima i svima koji su voljeli Abdulkadira Nisancija izrazio saučešće.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.