SNP: Marković da povuče predlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti
Dragan Vukić

SNP: Marković da povuče predlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Socijalistička narodna partija pozvala je predsjednika Vlade Duška Markovića da povuče predlog Zakona o slobodi vjeroispovijesti iz procedure.

"Kad treba da “odradi” neki posao ispod žita, tj. da sakrije svoju slabost, aktuelna vlast poturi priču o crkvi i vjeri, o nacionalnom identitetu, o zastavama i grbovima... Građani Crne Gore su već navikli na ovakvu bespredmetnu retoriku. Danas crnogorska vlast podmeće javnosti izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojim namjerava na perfidan način da oduzme imovinu iskonskoj pravoslavnoj crkvi na ovom području. Bez imalo zazora vlastodršci su se usudili, tačnije drznuli da udare na ono najsvetije, na zadnji branik slobode Njegoševog naroda.

Za trideset godina vladavine, ova vlast je uspjela da podijeli u Crnoj Gori sve. I narod, i vjeru, i jezik, i Akademiju, i sindikate. Čak su uspjeli da podijele i boračke organizacije. Sad bi da podijele crkvenu imovinu iako znaju da je Ustavom država odvojena od crkve", kazao je Dragan Vukić, sekretar Izvršnog odbora GO SNP CG.

Potpuno je kako kaže jasno da i ovaj poduhvat sprovode radi "obezbjeđenja lične koristi ili sa ciljem da se nekom dokažu kako su činili i onda kada su, ne pitajući narod, priznali lažnu državu Kosovo".

"Zaboravljaju oligarsi na vlasti da pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori ništa nije mogla ni moćna Otomanska imperija, da je sačuvala svoj vjerni naropd, svoju čast i imovinu. Tako će biti i ovog puta.

Gospodine predsjedniče Vlade, imate još vremena da povučete predlog Zakona iz procedure. Umjesto njega, SNP CG predlaže usvajanje zakona o porijeklu imovine po kojem bi Slavoljub Stijepović morao da dokaže porijeklo 100.000 dolara koje je konvertovao kod Duška Kneževića. Istim zakonom, funkcioneri i članovi vladajućih partija, morali bi da dokažu odakle im novac za nekretnine, skupe automobile, školovanje njihove djece u inostranstvu i razne druge privilegije koje od plate, sigurno, nijesu mogli da priušte", kazao je Vukić.

SNP CG će kako dodaje on, kao i do sada nastaviti da se bori za narodne i interese jedine istinske pravoslavne crkve u Crnoj Gori – Mitropolije crnogorsko-primorske i njenog vjernog naroda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.