Pri kraju pripreme za Igre malih zemalja Evrope: Odlična prilika za promociju CG
Sjednica Počasnog odbora

Svi neophodni preduslovi biće ispunjeni

Pri kraju pripreme za Igre malih zemalja Evrope: Odlična prilika za promociju CG

Svi neophodni preduslovi za uspješno održavanje XVII Igara malih zemalja Evrope biće ispunjeni, ocijenjeno je na sjednici Počasnog odbora Igara malih zemalja Evrope kojim je predsjedavao predsjednik Odbora, premijer Duško Marković.

Predsjednik COK Dušan Simonović koji je i potpredsjednik Počasnog odbora, saopštio je da su državni organi i institucije iz domena svoje nadležnosti preduzeli neophodne aktivnosti, da je potrebna sportska i druga infrastruktura na odličnom nivou, a posebno je istaknuto da su sprovedene sveobuhvatne mjere kako bi događaj, na kojem se očekuje preko 2.000 učesnika, protekao bezbjedno. 

20190523SjednicaPocasnogodboraIgaramalihzemalja1

Na sastanku je konstatovano da su rukovodstva gradova u kojima se održavaju igre - Budva, Bar, Tivat, Prijestonica Cetinje i Glavni grad Podgorica, veoma posvećeni obavezama za uspješno odvijanje igara, saopšteno je iz kabineta Markovića.

Igre malih zemalja održaće se od 27. maja do 1. juna i odlična su prilika za promociju Crne Gore, njenih turističkih potencijala i kulturnog nasljeđa. Na sastanku je ocijenjeno da će ovaj događaj biti odličan uvod u predstojeću turističku sezonu. 

Na Igrama malih zemalja, koje se u okviru Evropskog olimpijskog komiteta organizuju od 1985. godine, učestvuju države koje imaju manje od milion stanovnika: Andora, Crna Gora, Island, Kipar, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako i San Marino. Takmičenja se organizuju u atletici, boćanju, odbojci, odbojci na pijesku, košarci, plivanju, džudou, streljaštvu, tenisu i stonom tenisu.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.