Komemorativna sjednica povodom smrti Mihaila Miše Janketića u petak u CNPu
Janketić

Komemorativna sjednica povodom smrti Mihaila Miše Janketića u petak u CNPu

Komemoracija povodom smrti glumca Mihaila Miše Janketića biće održana u petak 24. maja u 10 sati u Crnogorskom narodnom pozorištu.

Kako su istakli iz Ministarstva kulture u najavi događaja, Mihailo Miša Janketić bio je jedan od velikana regionalnog glumišta.

Ostvario je izuzetne uloge u nekim od najuspješnijih predstava CNP-a, a status počasnog člana koji se dodjeljuje najistaknutijim stvaraocima i saradnicima pozorišta koji su vanrednim rezultatima doprinijeli usponu CNP-a, stekao je 2001. godine.

Dobitnik je Godišnje nagrade CNP-a za ulogu Marka Miljanova u predstavi „Marko Miljanov“ Novaka Kilibarde u režiji Blagote Erakovića 2000. godine.

U Crnogorskom narodnom pozorištu ostvario je uloge u predstavama: „Pozorište jednog glumca“ (1972.god), „Medalja“, Veljka Radovića, u režiji Mila Đukanovića (1976.), „Profesionalac“, Dušana Kovačevića, u režiji Branislava Mićunovića (1991.), „Gorski vijenac“ Petra II Petrovića Njegoša, u režiji Branislava Mićunovića (1997.), „Princeza Ksenija od Crne Gore“, Radmile Vojvodić (1997.), „Lažni car Šćepan mali“, Petra II Petrovića Njegoša, u režiji Dejana Mijača (1997.), „Marko Miljanov“, Novaka Kilibarde, u režiji Blagote Erakovića (2000.), „Elektra“ Danila Kiša, u režiji Egona Savina (2000.) i „Jakov grli trnje“, Veljka Radovića, u režiji Blagote Erakovića (2005.).

Mihailo Miša Janketić preminuo je 15. maja 2019. godine u Beogradu.

Komemorativnu sjednicu organizuju Ministarstvo kulture Crne Gore i Crnogorsko narodno pozorište.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.