Kalezić: Radunović bi drugačije govorio da se Kotor desio Budvi
Kalezić

Kalezić: Radunović bi drugačije govorio da se Kotor desio Budvi

Član Predsjedništva Crnogorske Predrag Kalezić izjavio je jutros da je situacija u Kotoru jasna i da nije smjelo da dođe do inicijative za smjenu predsjednika opštine Vladimira Jokića zato što ta inicijativa vodi gaženju izborne volje Kotorana koji su 2016. godine glasali za promjene.

„Otud ne razumijem relativizovanje kotorskog slučaja koje je juče saopštio gospodin Radunović iz Demokratskog fronta. Siguran sam da bi drugačije govorio da je umjesto predsjednika opštine Kotor smijenjen predsjednik opštine Budva“, izjavio je Kalezić.

Kalezić je podsjetio da je ulaskom u vlast prošlog ljeta Crnogorska spriječila prekrajanje izborne volje Budvana i povratak DPS-a na vlast u Budvi.

„To je bio principijelan, čestit i racionalan potez kojim se dičimo. A svojim političkim potezima i u narednom periodu, baš onako kako smo to činili do sada, pokazaćemo da se Budva uveliko razlikuje od Kotora“, zaključio je Kalezić.

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kazao je da su Demokratska Crna Gora i Socijaldemokratska partija (SDP) trebale sa više takta da pristupe problemu u Kotoru navodeći da se nada da to neće uticati na svijest opozicionih političara o potrebi jedinstvenih aktivnosti.

Na pitanje, koliko su na jedinstvo opozicije i proteste uticala dešavanja u Kotoru i odnosi Demokrata i SDP-a, Radunović je odgovorio da su jedinstvo ili makar bliska saradnja opozicije, vrlo bitni uslovi za uspjeh borbe protiv režima.

“DF je toga duboko svjestan, pa je u skladu sa tim postupao i u Kotoru. Mislim da su obje strane koje su se u konfrontirale u Kotoru trebale sa više takta da pristupe problemu, jer predaja opštine DPS-u je svakako najgore moguće rješenje”, rekao je Radunović agenciji MINA.

On je kazao da je siguran da se nešto moglo uraditi da su svi akteri značajno ranije pokazali spremnost na dogovor.

“Ovako, svakim danom se situacija sve više zaoštravala, razmjenjivale su se grube riječi, pa je šansa za pronalaženje rješenja postajala sve slabija i slabija. Dugo se lanac na kojem je visila sudbina vladajuće koalicije natezao i na kraju je pukla najslabija karika”, rekao je Radunović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.