Tereza Mej podnosi ostavku
Tereza Mej

Tereza Mej podnosi ostavku

Britanska premijerka Tereza Mej podneće sjutra ostavku, objavio je britanski dnevni list Tajms, bez navođenja izvora.

Mej će ostasti premijerka, dok ne bude izabran njen naslednik u dvostepenom procesu u kojem će se dva konačna kandidata suočiti s glasanjem 125.000 članova Konzervativne stranke, prenosi Rojters pisanje britanskog lista.  

Britansku vladu juče je napustila ministarka zadužena za odnose sa parlamentom Andrea Lidsom (Leadsom), koja je izjavila da podnosi ostavku jer "više ne vjeruje" da vlada može da sprovede Bregzit kako su Britanci odlučili na referendumu u junu 2016. godine.

Mej je u utorak saopštila seriju kompromisnih rješenja za Bregzit, među kojima su mogućnost drugog referenduma i privremeni ostanak zemlje u carinskoj uniji sa Evropskom unijom (EU), kao pokušaj izlaska iz krize nastale pošto je parlament odbacio sporazum o Bregzitu.

Ona je naglasila da je to "poslednja prilika" za pronalaženje rješenja i odgovora Britancima koji su u junu 2016. godine na referendumu glasali za izlazak zemlje iz Evropske unije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.