Hrvat uhapšen zbog ubistva dvogodišnjeg sina
ilustracija

Hrvat uhapšen zbog ubistva dvogodišnjeg sina

Brutalno ubistvo jutros se dogodilo u Milanu. Kako javlja italijanski Korijere, u jednom stanu u naselju San Siro pronađeno je beživotno tijelo dvogodišnjaka na kojemu su vidljivi tragovi nasilja.

Za ubistvo je osumnjičen otac dječaka, 25-godišnji A. Hrustic, koji je rođen u Firenci, ali kako piše Corriere, porijeklom je Hrvat.

On je i nazvao hitnu pomoć, međutim oni su po dolasku mogli utvrditi samo smrt dječaka kojeg su našli na kauču. Uz njega je bila samo majka, 23-godišnjakinja takođe hrvatskog porijekla, koja ima petoro djece te je trudna sa šestim djetetom, prenosi hrvatski Index.

Hrustica je policija našla u prijepodnevnim satima na području Đambelina te ga uhapsila zbog sumnje da je ubio vlastitog sina.

Kako prenosi La Republica, Hrustica susjedi, ali i vlastiti stric, opisuju kao vrlo nasilnog, a na njegovom Facebook profilu vidi se i kako mu korištenje droga nije strano.

Prema njihovim informacijama, Hrustic je s porodicom prije oko dva mjeseca ilegalno zaposjeo stan u San Siru, u kojem je danas nađeno mrtvo tijelo dvogodišnjaka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.