Novak Đoković svoj 32. rođendan posvetio djeci Srbije
Novak Đoković

Novak Đoković svoj 32. rođendan posvetio djeci Srbije

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je obilježavanje svog 32. rođendana posvetio djeci Srbije, objavljeno je na sajtu Fondacije “Novak Đoković“.

Srpski teniser je u tekstu naveo da bi volio da bude zapamćen kao teniser koji je pomogao ohrabrenju vjere i transfrormaciji svijeta u bolje mjesto.

“Prije mnogo godina, ja sam bio samo običan šestogodišnjak koji je imao veliki san i nevjerovatnu strast da taj san postane stvarnost. Imao sam sreće da imam porodicu koja je podržala moj san. Imao sam prijatelje koji su bili uz mene svakog dana. Imao sam sjajnog mentora i trenera u Jeleni Genčić, koja me je inspirisala da budem radoznao i podržavala je moju ljubav ka saznanju“, naveo je Đoković.

On je istakao da je sve to zajedno pomoglo da danas bude najbolji teniser svijeta, a potom je konstatovao da veoma mali broj djece može da se pohvali takvom životnom pričom.

“Moja strast i moj fokus u Fondaciji je da se borim da svako dijete u Srbiji uspije da realizuje i svoje najluđe snove. Ja iskreno vjerujem da je to moguće“, naveo je Đoković.

Potom je podsjetio na riječi Malale Jusufzai, koja je 2014. godine, kao 17-godišnjakinja, dobila Nobelovu nagradu za mir.

“Ona je rekla da jedno dijete, jedan nastavnik, jedna knjiga i jedna olovka mogu da promijene svijet. Saglasan sam sa tim. Obrazovanje zaista može da promijeni svijet i to želimo da učinimo kroz Fondaciju, da kreiramo bolju budućnost. Prošle nedelje smo prikupili 31.000 dolara za jednu kratku nedelju uoči mog rođendana, ne kroz gala večere i tradicionalne načine prikupljanja sredstava, već kroz onlajn akciju, uz moć društvenih mreža. Sa tim novcem smo opremili i otvorili dva nova obdaništa i dali novim generacijama novu budućnost. Vjerujte mi kada kažem da njihovi osmjesi vrijede toga. Ovogodišnji cilj je da prikupimo 32.000 dolara i da otvorimo još jedno obdanište. Udružite vaša srca sa mojim u ovoj misiji“, naveo je Đoković.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.