Moskva: Odnosi Crne Gore i Rusije nikada u istoriji nijesu bili gori

Moskva: Odnosi Crne Gore i Rusije nikada u istoriji nijesu bili gori

Presuda Višeg suda u Podgorici u slučaju za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16.oktobra 2016. ne ostavlja nikakvu sumnju da je crnogorski sistem pravde ispolitizovan i podložan spoljnoj manipulaciji, kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije za "Eurasiadaily". Poručili su i da odnosi dvije zemlje nikada u istoriji nijesu bili gori.

"S obzirom na pristrasnost istrage i suda, osuda optuženih u slučaju, uključujući i dva ruska državljana, očekivana je", poručili su iz ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Za Moskvu, dokazi koje je predstavio tužilac "jasno su i nedvosmisleno pokazali apsurdnost i nedosljednost teze o navodnoj zavjeri koja je nametnuta više od dvije godine".

“Još jednom, kategorički negiramo mogućnost zvaničnog učešća ruske strane u inkriminisanim pokušajima organizovanja nezakonitih radnji i smatramo da su takve optužbe apsolutno neosnovane. Sudsku odluku smatramo prvenstveno elementom oportunističke unutrašnje političke borbe čiji je cilj eliminisanje protivnika aktuelne vlasti. Taj neprijateljski korak može samo pogoršati negativne u rusko-crnogorskim odnosima, koji su već na najnižoj tački u njihovoj čitavoj istoriji", naveli su iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Podsjetimo, u prvostepenom postupku, Vijeće sutkinje Suzane Mugoše u Višem sudu u Podgorici izreklo je prvostepene presude optuženima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, u oktobru 2016. godine.

Izvor:Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.