Stoltenberg: Jedinstvo NATO-a njegova najveća snaga
Dakić na sjednici, foto: MOD

Stoltenberg: Jedinstvo NATO-a njegova najveća snaga

Jedinstvo NATO-a najveća je snaga tog saveza, ocijenio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg na sjednici Vojnog komiteta tog saveza, na kojoj učestvuje i načelnik Generalštaba VCG brigadni general Dragutin Dakić.

Generalni sekretar informisao je načelnike generalštabova o trenutnom političkom kontekstu i dao je osvrt na ključne strateške izazove sa kojima se suočava Alijansa.

"Nakon uvodnog izlaganja generalnog sekretara načelnici generalštabova usvojili su novu NATO Vojnu strategiju. Glavne teme konferencije bile su usvajanje nove Vojne strategije, izrada instrukcija i smjernica za odvraćanje i odbranu, bezbjednosna situacija u Ukraini, projektovanje stabilnosti i izgradnja kapaciteta odbrane kao i misije i aktivnosti koje NATO sprovodi u svojoj zoni odgovornosti", naglasili su iz Ministarstva odbrane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.