Sinoć u Pogorici održana velika proslava povodom Dana nezavisnosti pred 12 hiljada građana (FOTO) (VIDEO)
Foto: CKM

Sinoć u Pogorici održana velika proslava povodom Dana nezavisnosti pred 12 hiljada građana (FOTO) (VIDEO)

Sinoć je u Podgoricici, u prisustvu oko 12.000 građana održana velika narodna proslava 21. maja - Dan nezavisnosti Crne Gore, koju su građani i pored svih drugih manifestacija organizovanih u čast praznika, prepoznali kao centralnu.

"Kao što smo i najavili, kroz program smo promovisali mlade ljude koji su kroz pjesmu i zabavu Crnoj Gori čestitali Dan nezavisnosti.Publika je izuzetno pozitivno reagovala na nastup Elize Markić koja je u čast 21. maja pjevala na albanskom jeziku.Takođe smo prikazali kratak film kao podsjećanje na 2006. godinu", kazali su iz CKM-a.

Posebno emotivan trenutak događaja bio je izlazak Bojana Marovića pred publiku u rodnom gradu nakon punih dvanaest godina.

Q29A2841

Foto: CKM

"Posebno nas raduje što je publika dobro reagovala na pjesmu 21.maj koju su izveli crnogorski predstavnici na ovogodišnjem Eurosongu - Grupa D-moll.
Za kraj proslave i veliko finale, regionalna muzička zvijezda Aco Pejović, održao je spektakularan koncert", naveli su iz CKM-a.

U ime ogranizatora prisutnima se obratio Predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović, koji je, čestitajući Crnoj Gori 21. maj, uputio izvinnjenje prisutnim građanima zbog činjenice da je trg mali da primi sve one koji su došli na proslavu.

Q29A2850

Foto: CKM

Damjanović je naglasio da svi zajedno moramo dati doprinos da suverenost Crne Gore bude vječna, kao i da moramo biti ponosni na činjenicu što smo zahvaljujući mudroj politici Đukanovića uspjeli da suverenost obnovimo sa olovkom u ruci.

On je poslao poruku organizatorima protesta koji je održan u Podgorici 21. maja, da se stide sebe, a njih će se stidjeti njihovi potomci, što su zarad svojih ličnih sitnih interesa svojim okupljanjem beuspješno pokušali da obesmisle značaj 21. maja.

Q29A2970

Foto: CKM

Na događaju su promovisane akcije Kupujmo domaće, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i akcija za dobrovoljno služenje vojnog roka Ministarstva odbrane.

"Crnogorska kulturna mreža se zahvaljuje kabinetu Premijera Markovića, koji su prepoznali značaj podrške narodnoj proslavi Dana nezavisnosti kao i CB Podgorica koji je dao doprinos, zbog velikog interesovanja koje je vladalo za događaj, da sve protekne u najboljem redu", navodi se u saopštenju CKM-a.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.