Krupne oči dugih trepavica žirafe poželjeće vam dobro jutro kroz prozor (FOTO) (VIDEO)
Foto: depositphotos.com

Najrobi

Krupne oči dugih trepavica žirafe poželjeće vam dobro jutro kroz prozor (FOTO) (VIDEO)

Na 12 hektara privatnog vlasništva u krugu od 140 hektara autohtone šume u predgrađu Langata u Najrobiju nalazi se ekskluzivni hotel Giraffe Manor.

Jedna od najzanimljivijih atrakcija ovog predjela, ovaj kompleks je sagrađen tridesetih godina prošlog vijeka, kad su posjetioci iz Evrope otkrili safari kao atrakciju i prvi put pohrlili u Istočnu Afriku kako bi uživali u obilascima ovih egzotičnih predjela.

Najfascinantnije kod Giraffe Manora je što je vrlo vjerovatno da će vam u jutarnjim i večernjim časovima, kad su najaktivnije, neke od pripadnica životinjske vrste po kojoj je predio i nazvan, dugovrate ljepotice velikog srca, promoliti glavu kroz prozor sobe, ne bi li vas pozdravile i poželjele dobrodošlicu. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Kažu da se one, zapravo, nadaju nekom zalogaju, ali mi vjerujemo da su im motivi manje materijalni. 

Naime,"stado" Rotšildovih žirafa u prijepodnevnim i kasnim popodnevnim časovima voli da se "druži" s pripadnicima drugih vrsta, prije nego što se povuče u svoje šumsko utočište.

Smještaj u Giraffe Manor moguće je rezervisati za noć ili kao dio safari programa. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


B92
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.