Meksiko: Prodaju zaplijenjena luksuzna vozila, prihodi idu siromašnima
Ilustracija

Meksiko: Prodaju zaplijenjena luksuzna vozila, prihodi idu siromašnima

Luksuzna vozila i imovina koju su zaplijenile vlasti u Meksiku biće prodati na aukciji, a prihodi će biti iskorišteni za pomoć siromašnima.

Lokalni zvaničnici ističu da će aukcija biti organizovana u nedjelju, a na njoj će biti prodavana vozila i imovina koja je većinom pripadala kriminalcima. 

Ostvareni prihodi biće donirani stanovnicima dvije siromašne regije grada Oahaka.

Meksički zvaničnici navode da namjeravaju i u budućnosti da organizuju slične aukcije. 

Predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador krajem februara je saopštio da je na aukciji prodat veliki broj luksuznih vozila koje su koristili zvaničnici. 

Od prodaje tih vozila ostvaren je prihod od 3,25 miliona dolara, a Obrador je najavio da će sredstva biti iskorištena za društvene projekte. 

Najavio je i aukcije na kojima će biti prodavani helikopteri i avioni. 

Nakon što je došao na vlast Obrador je predsjednički avion stavio na prodaju. Zvaničnici su tada saopštili da će biti prodati i mnogi avioni i helikopteri koje koriste zvaničnici. 

Obrador je po dolasku na vlast saopštio da će smanjiti svoja primanja, odnosno da će mjesečno dobijati 108.000 pesosa (5.707 dolara) te da nijedan zvaničnik tokom šestogodišnjeg mandata neće imati veću platu od predsjednika. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.