Protest pokreta Odupri se:Ono što neki  nazivaju nezavisnom je privatna država
Foto:Screenshot

Pozvali opozicija da se uozbilji

Protest pokreta Odupri se:Ono što neki nazivaju nezavisnom je privatna država

Prtotestni skup pod sloganom “Za nezavisnost od koverti”, kojem je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi, održan je ispred Skupštine Crne Gore.

Omer Šarkić iz pokreta Odupri se kazao je da nijesu išli u Brisel da nekoga mole.

„Vlast u Crnoj Gori neće srušiti ni Brisel, ni Vašington, nego mi“, istakao je Šarkić.

On je kazao da vlast mora ozbiljno da shvati ovo što se dešava protekla tri mjeseca.

„I opozicija mora ozbiljno da shvati, jer je dogovoreno da nema izbora dok se ne promijeni izborni zakoni. Opozicija mora da se uozbilji i da konačno počne primjenu Sporazuma o budućnosti“, istakao je Šarkić, prenosi agencija Mina.

On je poručio da neće stati, i da nastavljaju borvu protestima, performansima i tribinama.

„Vlast uvijek vodi kampanju protiv najačih, protiv nas, vide jer smo mi njihov najveći protivnik. Nastavljamo maraton, necemo nikakve bune, ali ćemo smijeniti vlast“, dodao je Šarkić.

Dejan Pejović iz pokreta Odupri se kazao je da je 109 dana od kad su počeli sa protestima.Kako je kazao, svaki pojedinac pokreta Odupri se prema sopstevnim mogućnostima pomaže organizaciju protesta, učešćem u troškovima za telefone, gorivo i slično.

„U tu borbu pozvali smo opozicione poslanike odazvali su se i potisali sporazum. To podrazumijeva da nema arnžmana sa Demokratskom partijom socijalista“, kazao je Pejović.

Prema njegovim riječima, u Kotoru je Socijaldemokratska partija pala prva.

„Opoziciona sinergija poljuljana je, a onda se lavina prenijela na ostatak opozicije“, kazao je Pejović dodajući da je predaja Kotora DPS-u udar na proteste

Student Milovan Marković kazao je da je na današnji dan prije 13 godina Crna Gora obnovila svoju nezavisnost.

„Sve bi to bilo lijepo kad bi to bila nezavisnost. Ono što neki danas nazivaju nezavisnom državom, ne može se drugačije nazvati nego privatnom“, rekao je Marković.

Danas, kako je naveo, slave samo oni koji su Crnu Goru „na te niske grane doveli“.

„Samo oni koji taj krminal i korupciju sakrivaju crnogorskim barjakom, a nas nazivaju neprijateljima države“, istakao je Marković.

Izvor:Mina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.