Smolović: Crna Gora pripada svima jednako bez obzira kako je ko glasao 21.maja
Petar Smolović

Slavimo veličanstvenu pobjedu nezavisnosti

Smolović: Crna Gora pripada svima jednako bez obzira kako je ko glasao 21.maja

Sticanjem nezavisnosti povratili smo državni identitet, nacionalni autoritet, ekonomski prosperitet,kulturološki ambijent, politički ugled, očuvali istorijski prepoznatljivu crnogorsku multinacionalnu i konfesionalnu toleranciju na šta nas je obavezala tradicija multietničkog sklada koja je u Bijelom Polju doživjela procvat, kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović povodom proslave Dana nezavisnosti u bjelopoljskom Centru za kulturu.

Smolović je na svečanosti istakao da je mudro, strpljivo i racionalno cijenjenje političkih prilika u okruženju i šire doprinijelo valorizaciji sveukupnih potencijala naše države.

"Na ekonomskom i političkom polju, gdje se susreću veliki interesi zavrijedili smo značajnu pažnju i izvjestan status prve naredne članice Evropske unije i ravnopravne članice NATO saveza. Crna Gora budi asocijacije atraktivne investicione destinacije sa prirodnim resursima koja garantuje isplativost investicionih ulaganja.Postali smo sinonim političke stabilnosti i balkanski svetionik u burnim vremenima", kazao je Smolović.

Prema njegovim riječima oponenti potežu za dezavuisanjem uspjeha želeći povratak Crne Gore u status neformalnog starateljstva.

"Međutim svakom građaninu je jasno da je ova državnost postojana, legalna i pripada volji istinskog opredjeljenja te da će odoljeti svim pritiscima i testovima.Ona pripada svim građanima pravično i jednako bez obzira kako je ko mislio i glasao 21.maja 2006.", poručio je predsjednik bjelopoljske Opštine.

609152933271595979547024539280798326456320n

Smolović: Crna Gora balkanski svetionik u burnim vremenima

On je istakao da je Crnoj Gori vraćeno dostojanstvo, a građanima osnažen osjećaj pripadanja zemlji u kojoj su rođeni:

"Prirodno joj pripada naša ljubav kao otadžbini pa onda svako drugo, nacionalno, vjersko i političko pripadanje, nikada i nikako na štetu Crne Gore i njenog dostojanstva i prosperiteta."

Građani Bijelog Polja dostojni su, ističe prvi čovjek Opštine, zahvalnosti za sve što su učinili na mukotrpnom putu političkog državnog konstituisanja naše države.

"U svakom značajnom vremenskom razdoblju naš politički senzibilitet bitno je određivao sistemsku strukturu napretka, dali smo povjerenje najuspješnijim kreatorima društvenih odnosa. Sada su otvorene sve kapije povjerenja za ulaganje u našu opštinu", ocijenio je Smolović.

609093383735561466198467296404344977489920n

Svečanost u Centru sa kulturu, foto: Kodex 

Podsjetio je da Opština Bijelo Polje uz izdašnu podršku Vlade Crne Gore, realizuje više strateških projeketa od državnog značaja: planinski centar Bjelasica, Đalovića pećina i projekat izgradnje kolektora sa prečišćavanjem otpadnih voda i dr.

"Kada je u pitanju razvoj infrastrukture svjedoci smo višemilionskih investicija koje kvalitetno mijenjaju lice našeg grada i čine ga u svakom smislu urbanijim i funkcionalnijim mjestom za život", kazao je on.

Smolović je istakao da je Crna Gora neobičan Božiji dar.

"Uvijek nova, neponovljiva i nama najljepša. Stvorena je za ljepšu budućnost, progres, mir ,prosperitet,čovjekoljublje. Slavimo i slavićemo veličanstvenu pobjedu crnogorske državne nezavisnosti i naš osjećaj zadovoljstva što smo ispravili istorijsku nepravdu, da borbom ispisane granice definišu prostornu pripadnost Crnoj Gori, a istovremeno budu najbolje veze sa našim susjedima i bratskim narodima. Otadžbino hvala ti što postojimo", zaključio je Smolović.

Svečanosti povodom Dana nezavisnosti su prisustvovali ministar unutrašnji poslova Mevludin Nuhodžić, direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, politički direktor Demokratske partije socijalista Tarzan Milošević i drugi brojni gosti.

Na samom početku bjelopoljski Gradski hor izveo je državnu himnu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.