SE zabranio upotrebu plastičnih štapića za uši,escajga, slamki, kašičica...
ilustracija, foto:Profimedia

Kraj za jednokratne plastične proizvode u EU

SE zabranio upotrebu plastičnih štapića za uši,escajga, slamki, kašičica...

Savjet Evropske unije (EU) odobrio je uredbu kojom se od 2021. godine zabranjuju jednokratni plastični proizvodi.

Savjet EU saopštio je kako je usvojena uredba o zabrani korišćenja jednokratnog plastičnog otpada koji se najviše nalazi na obalama i u moru.

U skladu s tim, jednokratni plastični proizvodi za koje postoji alternativno rješenje, od 2021. će biti povučeni s tržišta.

Plastični štapići za uši, plastični escajg, slamke, kašičice, držači za balone i poklopci neće biti korišćeni u zemljama Evropske unije.

Odluku je ranije odobrio Evropski parlament.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.