Dan nezavisnosti obilježen u Ljubljani: Crna Gora i Slovenija prijateljske i partnerske zemlje
Lazović u Ljubljani

Ambasada CG u Republici Sloveniji upriličila sinoć svečanost

Dan nezavisnosti obilježen u Ljubljani: Crna Gora i Slovenija prijateljske i partnerske zemlje

Povodom državnog praznika - Dana nezavisnosti, Ambasada Crne Gore u Republici Sloveniji upriličila je sinoć svečanost kojoj je prisustvovalo preko 300 gostiju.

Svečanosti su prisustvovali ministar obrazovanja u Vladi Republike Slovenije Jernej Pikalo, ministar za Slovence u svijetu Peter Česnik, državni sekretar u Kabinetu premijera Uroš Prikl, poslanici Državnog zbora, članovi diplomatskog kora, istaknuti privrednici, poslenici slovenačkog javnog i kulturnog života, kao i predstavnici dijaspore i crnogorski studenti. 

Ambasador Crne Gore u Republici Sloveniji Vujica Lazović je tom prilikom ukazao na izvanredne odnose dvije države, koji su, tradicionalno prijateljski i partnerski, a koje, istovremeno, karakteriše i veoma sadržajna saradnja na svim nivoima. 

Istakao je, takođe, da Crna Gora izuzetno cijeni podršku koju Slovenija pruža na putu ostvarenja ključnog spoljno-političkog priortiteta Crne Gore - učlanjenja u Evropsku uniju. 

Tokom svečanosti predstavljeni su segmenti bogatog umjetničkog i kulturnog nasljeđa Crne Gore, a u muzičkom dijelu programa nastupila je mješovita vokalna grupa - Klape „Alata“ i „Asa Voće“.

Obilježavanju ovog važnog datuma i sveobuhvatnoj prezentaciji Crne Gore u Sloveniji tim povodom doprinijela je i Nacionalna turistička organizacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.