Istraga protiv Porošenka: Sumnja se na državnu izdaju
Petar Porošenko

Istraga protiv Porošenka: Sumnja se na državnu izdaju

Ukrajinski Državni istražni biro pokrenuo je istragu o mogućoj državnoj izdaji od strane bivšeg predsjednika Petra Porošenka, izjavila je direktorka tog tijela.

Kako je precizirala Olga Varčenko, radi se o događajima iz 25. novembra 2018, kada su ukrajinski brodovi poslati iz Crnog mora da pređu u Azovsko kroz Kerčki moreuz.

Tužbu po ovom slučaju podnio je bivši šef administracije predsjednika Viktora Janukoviča Andrej Portnov, koji se vratio u Ukrajinu, prenosi "Sputnjik".

Naime, Portnov je bio primoran da napusti Ukrajinu još 2014, jer je protiv njega pokrenut krivični postupak da je na nezakonit način postao šef Katedre ustavnog prava na Kijevskom nacionalnom univerzitetu.

On je tokom proteklih pet godina živio u Moskvi i u Beču, ali se vratio, jer je u martu ove godine ovaj postupak protiv njega obustavljen.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.