Ne žale da dovedu ljekare: Kod Engleza plata od 3.000 do 4.000 eura
Ilustracija

Ne žale da dovedu ljekare: Kod Engleza plata od 3.000 do 4.000 eura

Sve više mladih ljekara nakon studija napušta Hrvatsku i odlazi u inostranstvo u potrazi za dobro plaćenim poslom.

To su prepoznale i agencije koje posreduju u zapošljavanju pa često dolaze u Hrvatsku kako bi prezentovale svoje ponude i regrutovale novi kadar.

Tako su predstavnici poljske agencija Paragona, koja se bavi pronalaskom i zapošljavanjem medicinskog kadra širom Evrope, prošlog vikenda su došli u Zagreb i započeli prezentacije zainteresovanim ljekarima.

Paragona je do sada uspešno odradila pilot-projekt i zaposlila 25 evropskih specijalista porodične-medicine u Linkoširu, na sjeveroistoku Engleske. Sad su fokusirani da "napune" bolnicu u Midlendsu, koji se nalazi u sredini Engleske.

Tu planiraju da zaposle stotinjak medicinskih stručnjaka. Uslovi su više nego odlični.

Ugovor na neodređeno vrijeme, godišnja bruto plata između 70 i 90 hiljada britanskih funti (80 i 103 hiljade eura), pomoć pri preseljenju i pronalasku stana, vrtića, škole...

Ovakove ponude dijele i na društvenim mrežama, forumima, ali stižu i na adrese mailova hrvatskih ljekara kojim vabe za rad u Engleskoj.

Devet pogodnosti rada u Velikoj Britaniji

Kako navodi Poslovni dnevnik, ovo su pogodnosti rada u Velikoj Britaniji

- Stalno zaposlenje u javnim jedinicama zdravstvene službe

- Mogućnost posjeta potencijalnom mjestu rada

- Garant zapošljavanja prije početka kursa engleskog jezika

- Intenzivni, besplatni kursevi jezika

- Stipendija tokom stacionarnog kursa engleskog

- Besplatni smještaj tokom stacionarnog kursa

- Program prilagođavanja nakon dolaska na odredište

- Besplatni letovi na kampus

- Pomoć pri traženju odobrenja

Posao porodičnog ljekara u Velikoj Britaniji razlikuje se od onoga u regionu. Ključna je razlika jača dijagnostika i liječenje građana svih godina. Činjenica je da medicinske sestre obavljaju neke medicinske poslove koje u nizu evropskih zemalja rade isključivo doktori, piše Šibenski.hr.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.