Prijestonica dočekala 21. maj uprkos kiši (FOTO)

Prijestonica dočekala 21. maj uprkos kiši (FOTO)

Sinoć je u Prijestonici, i pored velikog nevremena, na veličanstven način, kako i dolikuje ovom velikom prazniku, dočekan 21. maj - Dan nezavisnosti Crne Gore, saopšteno je iz Crnogorske kulturne mreže(CKM).

"Bili smo prinuđeni da zbog vremenskih neprilika otkažemo za nas vrlo bitan dio programa koji promoviše najveće vrijednosti Crne Gore. Međutim, ni kiša koja je padala, nije spriječila Cetinjane i Cetinjanke da u velikom broju izađu i uživaju u nastupima Bojana Marovića i Indire Forze", kazali su iz CKM-a.

IMG8849

Tačno u ponoć, grupa D-moll, uz veliki vatromet, premijerno je izvela pjesmu 21. maj, a nakon toga emitovana je i video čestitka predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića.

IMG8850

U ime organizatora prisutnima se obratio predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović, koji je, čestitajući 21. maj, poslao poruku onima koji zarad ličnog interesa rade protiv suverenosti Crne Gore, da sa našom državom nema licitacije i da ona nije na prodaju.

IMG8851

On je istakao sa je minula godina za Crnu Goru bila veoma teška, jer se u tom periodu obilježilo 100 godina sramne tzv. “Podgoričke skupštine”, zatim pokušaji obesmišljavanja crnogorske zastave bezuspješan pokušaj izmjene i dopuna Zakona o državnim simbolima.

Damjanović je izrazio očekivanje da će Đukanović uspjeti da temelje suverenosti Crne Gore učini vječnim.

"Crnogorska kulturna mreža se zahvaljuje građanima Cetinja, kao i onima koji su došli iz drugih gradova, što su i pored lošeg vremena, uveličali proslavu", zaključio je on.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.