Zbog ubistva Mijovića i Jovanovića u Berlinu traže hrvatskog boksera
Sa mjesta zločina

Zbog ubistva Mijovića i Jovanovića u Berlinu traže hrvatskog boksera

Policija traga za više osoba i dva automobila za koje se sumnja da su korišćeni u ubistvu Darka Mijovića i Nikole Jovanovića u Berlinu, objavili su tamošnji mediji.

Navodi se i da je među osumnjičenima državljanin Hrvatske koji se jedno vrijeme bavio kik-boksom i drugim borilačkim sportovima. Njemačka policija sumnja da je taj hrvatski državljanin jedna od osoba koje su izrešetale crnogorske državljane u jednom stanu u Berlinu.

Berliner kurier.de prenosi da se potražuju dva automobila berlinskih registarskih oznaka i da se provjerava veza između ubistva Vladimira Roganovića u Beču i dvostrukog ubistva u Berlinu

. Njemački mediji navode da bi upravo osveta, odnosno nastavak rata između kotorskih klanova, mogla biti motiv dvostrukog ubistva u Berlinu.

darkomijovic830x553

Mijović

Podgoričanin, Darko Mijović i Danilovgrađanin Nikola Jovanović ubijeni su u Njemačkoj, a u toj pucnjavi, koja se dogodila u Berlinu, ranjeni su i Podgoričanin Miloš Pavićević i državljanin Srbije Miloš Vesković, koji je porijeklom takođe iz Crne Gore.

Prema podacima crnogorske policije, obojica ubijenih bili su bliski „škaljarskom klanu”, a sa tom kriminalnom grupom iz Kotora povezana su i dvojica ranjenih.

Kako pokazuju prvi rezultati istrage, nekoliko zasad neidentifikovanih lica upalo je u stan u kojem su bili Mijović, Jovanović, Pavićević i Vesković i ispalilo na desetine metaka u njih četvoricu, nakon čega su pobjegli. Ubrzo je na lice mjesta stigla policija, koja je izuzela sve tragove i povrijeđene prevezla na ukazivanje ljekarske pomoći. Odmah je utvrđeno da je u pitanju nastavak rata „kavačkog” i „škaljarskog” klana. Berlinska policija provjerava kada su ubijeni i ranjeni ušli i Njemačku i čime su se bavili u toj državi.

Dva beživotna tijela pronađena su oko pet časova ujutru u jednom stanu u opštini Forst. Policajci su iz zgrade u kojoj je došlo do ubistva evakuisala sve stanare jer je utvrđeno da postoji mogućnost da je u nekom od stanova ili vozila parkiranih ispred zgrade postavljen eksploziv, zbog čega je izvršena detaljna provjera terena.

Portparol njemačke policije saopštio je da je prema stanju u kojem se nalaze leševi odmah utvrđeno da je riječ o ubistvu. Ipak, više detalja, osim toga da na slučaju radi veliki broj policajaca, nije iznosio. Kako su prenijeli njemački mediji, jedan od ranjenih je helikopterom prebačen na ukazivanje ljekarske pomoći.

Izvor: Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.