Zlato za bjelopoljsku Srednju stručnu školu na međunarodnom takmičenju turizma
Foto: Privatna arhiva

Zlato za bjelopoljsku Srednju stručnu školu na međunarodnom takmičenju turizma

Učenice trećeg razreda bjelopoljske Srednje stručne škole Irena Madžgalj i Milica Veličković, zajedno sa mentorkom Jelenom Stanišić osvojile su prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju srednjih škola u oblasti turizma, koje se održalo 11.maja na Trgu Nezavisnosti u Podgorici.

Na takmičenju su svoje znanje pokazali učenici srednjih stručnih škola iz svih gradova Crne Gore, iz Makedonije, Slovenije i Srbije.

Takmičari su imali zadatak da osmisle video prezentaciju i usmeno izlaganje i na najbolji mogući način predstave grad iz kog dolaze.

600745311379968473666485206006352849141760n

Osim toga zadatak je bio da sami kreiraju štand, na kom su bili predstavljeni suveniri i gastronomska ponuda njihovog kraja te da predstave štampano-propagandni materijal.

Međunarodno takmičenje je otvorio Ministar prosvjete Damir Šehović, koji je tom prilikom posjetio štandove učenika srednjih škola i srdačno ih pozdravio.

''Takmičenje je bilo jako lijepo osmišljeno i organizovano zahvaljujući Srednjoj stručnoj školi ''Sergije Stanić'' iz Podgorice. Kao dobri domaćini postarali su se da sve protekne u najboljem redu. Milica i Irena su sjajne učenice koje su ovom prilikom pokazale svoje znanje, kreativnost i sposobnost tokom prezentacije Bijelog Polja. Vrlo rado bih istakla da je cilj ovog takmičenja prevashodno bilo druženje, ali smo jako srećne što smo u tako jakoj konkurenciji uspjele da zadobijemo simpatije žirija i odnesmo pobjedu", istakla je mentorka profesorica Jelena Stanišić.

2019051509282711

Stručnu komisiju, koja je imala zadatak da ocijeni izgled štandova kreativnih učenika kao i izlaganja kako na crnogorskom, tako i na stranim jezicima činili su profesor engleskog jezika, predstavnik turističke organizacije, predstavnik hotela i predstavnik turističke agencije.

"Cilj ovoga takmičenja je koncipiran na razmjeni znanja iz oblasti turizma i na timskom radu profesora i učenika. Veoma sam srećna jer je upravo naša Srednja stručna škola i naše Bijelo Polje uspjelo da osvoji prvo mjesto na ovako značajnom takmičenju iz oblasti turizma. Veliku zahvalnost dugujemo našoj dragoj mentorki Jeleni Stanišić, koja nam je pomogla da pokažemo znanje iz oblasti turizma i naravno na najbolji mogući način predstavimo naš grad – Bijelo Polje. Naš štand je bio izuzetno posjećen, samim tim sam sigurna da je naš tim uspio da se izdvoji kvalitetom, znanjem, kreativnošću i veoma zanimljivim  izlaganjem", ističe Irena i dodaje da je za njih ovo takmičenje bila odlična prilika da sve posjetioce upoznaju sa bogatom kulturom, tradicijom, običajima, kao i znamenitostima jednog od najljepših gradova Crne Gore.

60150658137996704033329843041302122594304n

Učenica Milica Veličković izrazila je veliko zadovoljstvo povodom osvojenog prvog mjesta i istakla da je za nju ovo takmičenje bilo predivno iskustvo, mogućnost da se upozna sa različitim kulturama, kao i motivacija da i dalje nastavi da se takmiči.

"Svečana ceremonija proglašenja pobjednika održana je u restoranu Radovče sa početkom u 20 sati. Tim Srednje stručne škole koji je osvojio prvo mesto posebnu zahvalnost duguje Kiseloj vodi "Rada", Cvjećari Šćekić, KUD-u Tekstilac, Gradskoj Biblioteci Bijelo Polje, Pekari "DORA", Turističkoj Organizaciji Bijelo Polje, Turističkoj agenciji "RAMS", Mesoprometu "FRANCA", Srednjoj stručnoj školi Bijelo Polje, direktoru, profesorima, đacima, kao i svim ljudima koji su nas podržali, obišli naš štand i uputili nam lijepe riječi i pohvale", kazala je Irena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.