Bečić: Da je slavna i  vječna Crna Gora i da je volimo kako treba
Bečić

Bečić: Da je slavna i vječna Crna Gora i da je volimo kako treba

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić građankama i građanima Crne Gore čestitao je Dan nezavisnosti.

"Smisao i značenje 21. maja svakako se, ni u najmanjoj mjeri, ne nalaze u zlonamjernim i krivotvorenim interpretacijama nosilaca vlasti koji, vidjeli ste, i ovih dana, ovaj datum zloupotrebljavaju isključivo da jedne proglašavaju patriotama, a druge izdajnicima. To nije samo profanisanje patriotizma kao osjećanja imanentnog svakom ljudskom biću, već i svođenje ovog datuma na instrument kojim bi željeli da ostanu na vlasti i u tome je suština njihove "ljubavi" prema Crnoj Gori.Građanke i građani, vi znate kako se Crna Gora voli – iskrenošću, poštenjem, čuvanjem njenih najboljih tradicija, bratskom ljubavlju, komšijskom slogom, a ne kriminalom, lopovlukom i mržnjom, kako je vole oni koji se, nažalost, nalaze na njenom čelu.", naveo je Bečić.

On je pozvao na promijenu paradigme ljubavi prema Crnoj Gori.

"Hajde da je volimo i poštujemo onako kako ona zaslužuje – bez gaženja njenih zakona i njenog Ustava, hajde da sačuvamo njene ljepote od pohlepnih tajkuna bliskih vlasti, hajde da spriječimo našu mladost da odlazi iz domovine, hajde da se u njoj rađaju novi naraštaji, hajde da živi Crna Gora, naša majka i naša otadžbina. Da je slavna i da je vječna Crna Gora. ", zaključio je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.