Pavićević: 13 godina po obnavljanju nezavisnosti naša je obaveza da premošćavamo podjele
Pavićević

Pavićević: 13 godina po obnavljanju nezavisnosti naša je obaveza da premošćavamo podjele

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević čestitao je građanima Crne Gore Dan nezavisnosti.

„Dan nezavisnosti je praznik crnogorskog građanina, crnogorskog društva i crnogorske države. Na ovaj datum posebno se sjećamo duge i bogate istorije države Crne Gore, naše slobodarske tradicije i naših najboljih običaja“, rekao je Pavićević.

Pavićević je poručio da obilježavajući ovaj veliki praznik treba da baštinimo zajedničke uspomene iz prošlosti, ali i da  gledamo u budućnost nastojeći da što efikasnije rješavamo zajedničke probleme i da učvršćujemo zajedništvo.

„Trinaest godina po obnavljanju nezavisnosti, naša je obaveza da premošćavamo podjele koje usporavaju razvoj crnogorskog društva i crnogorske države. To je naš prioritetni cilj i Crnogorska će biti istrajna u borbi za Crnu Goru koja će biti utemeljena na koncepciji ustavnog patriotizma, koja podrazumijeva okupljanje oko pune lojalnosti državi i potvrđivanju građanske lojalnosti našoj državi“, poručio je Pavićević.

Pavićević je zaključio da je obaveza svih aktera u savremenoj crnogorskoj politici da privrženošću velikom načelu vladavine prava stalno potvrđuju privrženost svojoj državi i precima koji su svoje živote dali za njeno stvaranje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.