Vučinović: Neovisnost države Crne Gore jeste i biće neupitna
Marija Vučinović

Čestitala Dan nezavisnosti CG

Vučinović: Neovisnost države Crne Gore jeste i biće neupitna

Nakon trinaest godina od obnove neovisnosti Crne Gore, s ponosom mogu kazati da je hrvatski narod bio važan dio političke platforme za samostalnost Crne Gore, i pristupanje NATO savezu i Evropskoj uniji, izjavila je ministarka u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, u čestitki, povodom 21. Maja – Dana nezavisnosti.

Vučinović je podsjetila da je Crna Gora, maja 2006. godine, pokazala političku zrelost i odgovornost, prepoznajući svoje različitosti kao snagu ka zajedničkom cilju – obnovi  neovisnosti, međunarodno priznatoj i demokratskoj državi svih njenih građana.

“Crna Gora je danas punopravna članica NATO saveza i sigurna destinacija za brojne strane investitore. Takođe, zahvaljujući odgovornoj državnoj politici, bilježi snažan ekonomski rast i prepoznata je kao važan faktor stabilnosti na Zapadnom Balkanu i sljedeća zemlja kandidat za EU”, naglasila je u čestitki.

Ocjenjujući da i pored svih pozitivnih rezultata, svjesni smo da ima još onih koji pokušavaju uzurpirati neovisnost naše države.

"Ali na sreću, njihov je broj zanemarljiv u odnosu na onaj koji dominatno baštini tekovine 21. Maja i predstavlja nepremostivu branu bilo kakvom pokušaju narušavanja multietničkog sklada i državnog suvereniteta. Neovisnost države Crne Gore jeste i biće neupitna. U to ime svim građankama i građanima Crne Gore, želim sretan 21. Maj - Dan neovisnosti”, poručila je Vučinović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.