Brajović: 21.maj je jedan od datuma koji protokom vremena postaje sve važniji (VIDEO)
Ivan Brajović, foto: Skupštuna CG

Čestitka povodom Dana nezavisnosti CG

Brajović: 21.maj je jedan od datuma koji protokom vremena postaje sve važniji (VIDEO)

Svaki novi 21. maj, svaka godina u kojoj od 2006. obiježavamo život u ponovo nezavisnoj, našoj državi Crnoj Gori, dodatno nam potvrđuje veličanstvenost građanskog dostignuća koje slavimo 13. put.

"21.maj je jedan od datuma koji protokom vremena postaje sve važniji! Za samo nešto više od decenije, Crna Gora je formirala institucije i uspostavila sve složene mehanizme za funkcionisanje države", kazao je Brajović.

Ocjenjujući da smo za to kratko vrijeme postali ne samo međunarodno prepoznatljiva, već i širom svijeta uvažena zemlja.

"Postali smo jedna od 29. NATO članica, a u regionu dobar susjed i država bez premca po uspješnosti u evropskim integracijama. Kao demokratska država, njegujemo pluralizam političkih i svih drugih ideja koje čine moderno građansko društvo. Treba još posvećenije da radimo na postizanju društvenog konsenzusa u vezi sa strateškim razvojnim pravcima države. Čestitam Dan nezavisnosti Crne Gore, uvjeren da ćemo svaki naredni 21. maj obilježavati u sve uspješnijoj i bogatijoj Crnoj Gori", poručio je predsjednik Skupštine Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.