Podgoričanin uhapšen zbog oružja
Foto: Uprava policije

Uprava policije

Podgoričanin uhapšen zbog oružja

Policija je u Podgorici uhapsila Ž.B. (50) nakon što su vještačenja potvrdila njihove sumnje da su revolver i pištolj koje su pronašli prije dvije nedjelje, pripadali njemu.

"Naime, službenici CB Podgorica su, 06.05.2019. godine, prilikom izvođenja akcije usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica na području Podgorice, sa akcentom na kontrolu vozila kojim ova lica upravljaju i kontrolu ugostiteljskih objekata u kojima se okupljaju, u Ulici 8. marta u Podgorici pronašli odbačeni revolver marke „Kolt“ a nakon toga i pištolj marke „Pietro Beretta“ bez fabričkog broja sa jednim metkom u cijevi i pet metaka u okviru, za koje se posumnjalo da su odbačeni od strane Ž.B. kojeg su policijski službenici tog dana kontrolisali u neposrednoj blizini", saopšteno je iz Uprave policije.

O svemu je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici.

Iz UP-a su naveli da su pronađeno oružje – revolver i pištolj upućeni u Forenzički centar Uprave policije radi vještačenja.

Kako su istakli, nakon izvršenog vještačenja utvrđeni su tragovi Ž.B. na pronađenom oružju.

"Preduzimajući dalje mjere i radnje policijski službenici Centra bezbjednosti Podgorica su juče, nakon dobijanja rezultata pomenutog vještačenja, u Podgorici izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž.B, kojom prilikom su pronađeni kriptovani mobilni telefon i dvogled za noćno osmatranja. Ž.B. je lišen slobode, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju UP-a.

On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu.

"Policijski službenici nastaviće aktivnosti usmjerene na kontrolu bezbjednosno interesantnih lica, pronalazak oružja i ostalih nedozvoljenih predmeta i materija, kao i prevenciju, otkrivanje i dokazivanje krivičnih djela", zaključili su iz UP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.