Radović: Donacije dječijoj bolnici od velike pomoći
Saša Radović, foto: MINA

"Neophodnodna izgradnja nove dječije bolnice"

Radović: Donacije dječijoj bolnici od velike pomoći

Iako Institut za bolesti djece zadovoljava standarde i ima tradiciju, neophodnodna je izgradnja nove dječije bolnice kako bi u potpunosti zadovoljili potrebe pacijenata, kazao je direktor Instituta Saša Radović.

 On se osvrnuo i na brojne donacije koje je Institut dobio u prethodnom periodu, a koje su bile od velike koriste za finckionisanje Instituta. 

"Svaka donacija, bila medicinska oprema, ili pak simboličan znak pažnje, od velike je pomoći  Institutu za bolesti djece", kazao Radović za Novu M.

Podsjećajući na značajnu donaciju aparata za minimalno invazivni laparaskopiju, laparaskopskog stupa.

"Sa razlogom smo imali čime da se pohvalimo, da je laparaskopska hirurgija nešto što je postao standard u dječijoj bolnici, aparat za laparaskopiju, zatim aparat za otešanu intubaciju kod najmlađih pacijenata, aparat za ispitivanje sluha timpanamaterijum kod pacijenata sa smetnjama u sluhu i govoru, zatim instrumenti za minimalnu invazivnu hirurgiju“, rekao je on.

Upitan kada je riječ o potrebama Instituta, šta je to što još fali, Radović kaže da rizikuje da bude pogrešno shvaćen, ali kako dodaje biće potpuno srećan kada budu imali novu dječiju bolnicu.

"Ova bolnica zadovoljava potrebe, ima tradiciju, ali moramo razmišljati o psihološkom efektu naših pacijenata.O tome da je boravak u prostorijama gdje je samo jedan pacijent, u prostorijama koje podrazumijevaju i prostor za igru, za naše namlađe pacijente uz adekvatno okruženje“, pojašnjava Radović.

Na pitanje koliko trenutno doktora broji Institut za bolesti djece i da li smatra da je to zadovoljavajuća cifra, on kaže da trenutno Institut zahvaljujući dobrom planiranju ima 70 ljekara računajući i mlade kolege koje su na specijalizaciji, subspecijalizaciji, sa naravno brojem ljekara koji je već završio.

"Mi smo unazad mjesec dana bogatiji za petoro mladih specijalista, troje na polju pedijatrije, dvoje na polju ORL - specijalista za uho, grlo i nos“, istakao je on.

Radović napominje i koji su planovi i projekti u narednom periodu.

„To je renoviranje intezivne njege. Projekat opremanja prostora za CT dijagnostiku i renoviranje operacionog bloka. To su projekti koji su u toku. Uz realizaciju pomenutih projekata, Institut će u cjelini biti upotpunjen", zaključuje Radović.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.