Anđušić: Povećanje minimalca nova mjera poboljšanja životnog standarda
Mihailo Anđušić, foto: DPS

Anđušić: Povećanje minimalca nova mjera poboljšanja životnog standarda

Klub poslanika Demokratske partije socijalista Crne Gore pozdravlja usaglašavanje odluke o povećanju minimalne zarade između Vlade i socijalnih partnera, kazao je Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Povećanjem minimalne zarade sa dosadašnjih 193 na 222 eura direktno će se uticati na socijalni položaj i kvalitet životnog standarda oko 48.000 zaposlenih koji su do sada primali minimalnu zaradu", rekao je Anđušić.

Navodeći da, takođe, treba istaći da se ovim povećanjem minimalne zarade od 15%, Crna Gora svrstava u red država čija minimalna zarada iznosi preko 40% prosječne zarade, tačnije 43%, a da je taj prosjek u državama Evropske unije trenutno na nivou manjem od 40%.

"U narednom periodu očekujemo razgovore o tendenciji dodatnog povećanja minimalne zarade u narednoj godini kao i usvajanje novog zakona o PIO-u koji bi trebali da dodatno doprinesu primarnom cilju naše politike - boljem životnom standardu svakog građanina u Crnoj Gori", zaključio je Anđušić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.