Napad na turistički autobus kod piramida, 16 ranjenih
Egipat, foto: EPA

Egipat

Napad na turistički autobus kod piramida, 16 ranjenih

Najmanje 16 ljudi, uključujući turiste, ranjeno je danas u Egiptu kada je bomba na putu pogodila turistički autobus u blizini piramida u Gizi, izjavili su zvaničnici.

To je drugi napad na strane turiste u blizini čuvenih piramida za manje od šest mjeseci.

Napad je uslijedio u vrijeme kada za Egipat važna turistička industrija pokazuje znake oporavka poslije više godina stagnacije zbog političkih previranja i nasilja poslije pobune 2011.  kojom je srušen dugogodišnji predsjednik Hosni Mubarak.

Egipat se na Sinajskom poluostrvu godinama bori protiv islamskih ekstremista čija se pobuna povremeno preliva i na ostatak zemlje, gdje su na meti džihadista hrišćani ili turisti, javlja Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.