Vujović: Regulisati pitanje vjerskih sloboda radi stabilnosti CG
Ivan Vujović

Vujović: Regulisati pitanje vjerskih sloboda radi stabilnosti CG

SDP pozdravlja, iako zakašnjelu, namjeru regulisanja položaja vjerskih zajednica i njihove imovine, kako bi to pitanje od izrazitog značaja za Crnu Goru bilo riješeno u skladu sa Ustavom, na pravedan način i uz konsultaciju Venecijanske komisije, saopštio je Ivan Vujović član Predsjedništva SDP-a.

Rješavanje tog pitanja kako ističe daće stabilnost Crnoj Gori.

"Jer će položaj, prava, imovina vjerskih zajednica i pomoć koju dobijaju iz budžeta biti trajno riješen i neće biti predmet trgovine sa partijom na vlasti, najčešće na državnu štetu", kazao je Vujović.

Država se prema njegovim riječima ne smije odreći onoga što je zajednička kulturna baština, "nasljedje naših predaka i stožer identiteta Crne Gore. kao što ne smije imati pretenzije na tuđu imovinu".

"Prilikom rješavanja položaja vjerskih zajednica, njihove imovine, odnosa sa državom i pozicije u društvu mora se čuvati sekularnost i multietničnost i multikonfesionalnost kao temeljno dobro Crne Gore", ocijenio je Vujović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.