Rožaje: Racija u ugostiteljskom objektu, kod maloljetnika pronađena marihuana
Foto: Uprava policije

Lišena slobode 4 lica zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja iz oblasti zloupotrebe opojnih droga

Rožaje: Racija u ugostiteljskom objektu, kod maloljetnika pronađena marihuana

Rožajska policija izvršila je raciju u jednom ugostiteljskom objektu i pronašla opojnu drogu marihuana. Četiri lica su lišena slobode – dva zbog počinjenih krivičnih djela a dva zbog počinjenih prekršaja.

"Službenici Odjeljenja bezbjednosti Rožaje su u jednom ugostiteljskom objektu izvršili raciju i pretresom kod maloljetnog I.Š. (17) iz Rožaja pronašli zamotuljak sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. On se nalazio u društvu sa A.K. (17) i Dž.M. (20), obojica iz Rožaja. Kriminalističkom obradom policijski službenici su došli do sumnje da je I.Š. opojnu drogu kupio od A.P. (22) iz Rožaja a da je nakon toga sa svojim drugom Dž.M. otišao u školsko dvorište srednje škole gdje ih je čekao A.K. i gdje su, kako se sumnja, konzumirali opojnu drogu", saopšteno je iz Uprave polciije.

A.P, za kojeg se sumnja da je maloljetnom I.Š. prodao opojnu drogu, je odmah lociran i priveden u službene prostorije OB Rožaje.

"On je policijskim službenicima predao još osam zamotuljaka sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana težine oko 18 grama. Zamotuljci su, kako se sumnja, bili pripremljeni za tzv. uličnu prodaju opojne droge", saopšteno je.

Policijski službenici OB Rožaje su lišili slobode sva četiri lica.

"A.P. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga dok je I.Š. lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga. A.K. i Dž.M. su lišeni slobode zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Sva lica su privedena nadležnim tužiocima i sudijama za prekršaje", kazali su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.